Домашні тістечка та морозиво
Тістечка сирно-яблучні
Необхідні продукти
---------------------
Для форми: 37х22 см
Для тіста:
0,5 кг борошна;
1 пачка маргарину;
3 жовтки;
1 склянка цукру;
1 ст. л. порошку до печива.
Сирна маса:
800 г сиру;
4 яйця;
1-1,5 скянки цукру;
2 ст. л. манки;
1 ст. л. крохмалю;
сік 1 лимона.
1 п. ванільного цукру;
3-4 яблука.
Для крему:
1,5 склянки молока;
0,5-1 склянка цукру;
100 г масла;
1-2 ст. л. борошна.
Для прикрашання:
1 плитка чорного шоколаду;
4 шт. потертого на тертці печива.
Приготування
--------------------
Спекти у духовці яблука.
Вийняти, відставити.
Замісити пісочне тісто. Розділити його на дві частини.
Сир двічі змолоти на м'ясорубці. Додати цукор, ванільний цукор.
Збиті окремо від білків жовтки. Добре вимішати. Додати манку,
крохмаль. В кінці додати збиті на піну білки. Ретельно перемішати
і викласти на одну частину тіста розкачану
на змащеній маслом бритванці.
У сирну масу занурити половину спечених яблук. Спекти до готовності.
Так само спекти другий корж.
Зварити крем. В охололий крем додати збите масло.
Намастити кремом один корж. Зверху на нього покласти другий,
тістом на крем. Зверху змастити кремом. Посипати крихтами печива.
Розтопленим шоколадом
нанести візерунок. Порізати гострим ножем на тістечка.
Секрет
---------------
Секрет полягає у тому, як печуться яблука. Яблука обібрати,
порізати на тонкі скибочки,
розкласти одним шаром на неглибокому дечку й
пекти в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин, накривши фольгою.
Останній раз редагувалося Оксана; 20.08.2011 в 19:42.
|