Перегляд повної версії : Аборт? А може, все-таки ні... Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" №6 (52) ЛИПЕНЬ 2011 РОКУ)
Коли жiнка приймає рiшення зробити аборт за цим завжди стоїть
причина: чоловiк цiєї дитини не хоче, важкий матерiальний стан,
дитина не була запланована i т. iн. Церква вчить, що аборт -- це
великий грiх. Але чи є в життi такi ситуацiї, при яких аборт є
виправданим? Обговорюємо тут.
Виправдати власну малодушність завжди можна. Але моя думка така, що краще застерігатися! Сьогодні цих засобів контрацепції -- купа купезна! І якщо чоловік жінку любить, він разом з нею приймає рішення яким саме чином застерігатися. Знаю цікаву фразу: "Презервативи дешевші ніж памперси"! Чоловікові легше -- заплатив за аборт і живе спокійно далі! А як же муки совісті? І скільки сьогодні бездітних сімей. Краще роди і віддай, ніж вбивай!
руда соня
03.05.2011, 19:49
Я б не стала категорично засуджувати жінку, яка зважилася на аборт. Вона і так покарана. Звісно, і совість замучить, і дитини потім можна не дочекатися, особливо якщо абортом закінчилася перша вагітність. Але хто знає, у якій ситуації опиниться завтра кожна з нас. Життя ж така непередбачувана річ -- знаю це не з книжок і не з чиїхось розповідей. Але, якщо хочете знати мою думку, на питання "чи варто робити аборт" відповім тверде ні!
Ні,робити аборт це не є вихід з ситуації! І навіть якщо ця дитина не є запланованою,і її батько від неї відказується ,то непотрібно робити передчасних висновків, Ніхто незнає яким буде життя тої жінки (зробившої аборт) в майбутньому.Багато жінок після аборту немають душевного спокою, а ще гірше більш ніколи немають дітей!! У мене є подруга , в якої 18 років донька народила дитину,,і теж спочатку хотіли робити аборт,тому що батько дитини наполягав на цьму,,ну всеж таки незробили цього і народилась дівчинка без якої вони тепер не уявляють свого життя без неї!!! (доречі батько дитини теж побачивши дитину залишився назавжди)
Аборт -- велика трагедія для жінки, чоловіка і навіть Всесвіту. Це дитя мало бути. Його запланував Господь. У нього мала бути своя доля, яка вплинула б на сотні інших доль, мали б бути свої діти, правнуки і т. д. А раз дитя викреслено з життя, то стається якийсь злам... Але й сімейне життя треба планувати так, щоб усі діти були бажаними. Вберегтися від цього страшного кроку -- велика мудрість жінки. Вийняток, мабуть, вагітність після згвалтування... Або медичні покази...
Роксолана
04.05.2011, 18:34
Вважаю треба мати голову на плечах, аби не доводити до цього болючого вибору. Але якщо вже настала вагітність, значить так було треба. Значить ця дитина потрібна тут на Землі. Немає ситуацій, які б виправдовували аборт при нормальній вагітності. Я так розумію, ми тут говоримо саме про нормальну вагітність без патологій. Звичайно, якщо лікарям відомо "Що саме" має народитись і якщо "це" буде мало схожим на дитя, то лише тоді, аборт виправданий.
Я десь чула такий вислів: аборт - це не вбивство, це спосіб виправлення помилки. Вбивство - це народити і викинути на вулицю у смітник. І це краще, ніж народити і віддати в дитячий будинок. Аби дитина росла там, нікому непотрібною. І це краще, ніж народить дитину якась пиячка, а потім знущається з неї. Та багато чого ішшого ще можна наводити. Діти мають бути бажані і рости там, де їх люблять і хочуть.
Наша "продвинута" Алиса має якийсь третій варіант? Я кажу, що краще народити небажану дитину, ніж її вбити!!! Зрештою, може колись ці муки совість і приведуть до тієї дитини! Це як питання про страту -- поки живе є шанс, що покається, а якщо стратять, то самі стануть злочинцями! Може цю дитину якась бездітна пара всиновить і вона стане центром їх Всесвіту! Або ти нічого не зрозуміла, або ніколи не вагітніла, якщо так просто і легко пишеш про серйозну тему, Алісо!
Я згідна з "anet" ...Краще народити ніж робити аборт!!! Скільки сімей неможе мати дітей..Був такий випадок що жінка хотіла зробити аборт,і лікар гініколог їй сказав ****Давай ви народите і якщо ви незахочете дитини ми візьмемо і її вбємо, жінка перестрашилась і сказала як ви можете вбити маленьку дитину?? Лікар на це відповів- ви ж можете зараз її вбити-це ж та сама дитина!!!**** Я незнаю яка має бути безсердечна людина щоб зробивши аборт її немучила совість,що вона вбивця!!!
Вважаю відповідальність за аборт не можна покладати лише на жінку. Чоловк теж вбивця, якщо погоджується щоб його кохана зробила аборт. І лікарі, які його роблять нічим не кращі за середньовічних катів. Погоджуюсь із Роксоланою, аборт виправданий, коли "там" щось зовсім не схоже на дитину. Важкий матеріальний стан, чи незапланована вагітність ніяк не можуть бути причиною для аборту.
Щоб не довелось робити цей вибір між життям і смертю перед тим, як лягати в ліжко питання: а раптом я завагітнюю має бути вирішене з тим, з ким спиш раз і назавжди. Взагалі не розумію ідіотських слів - незапланована вагітність. Яким місцем ти думала? І чи взагалі думала?
Почитала я ваші думки, і жодна не згадала про штучне запліднення. Це ж теж по суті вбивство. Коли з кількох право на життя матиме лише одна клітина. То це виходить не вбивство? Це шанс жінки стати матір'ю. Гарна обгортка для злочину. На все воля Божа. Якщо жінка завагітніла, значить ця дитина має народитися. А втручатися у природу гріх. Не дав Господь дітей жінці - змирись, але не йди на вбивство обираючи одну клітину з десяти, аби лише задовільнити свою жіночу природу. Краще усинови сироту.
Однозначно аборт це вбивство. Навіть після викидня жінка довгий час не може прийти до тями. Знаю це на прикладі своєї старшої сестри. А коли подружжя спільно приймає рішення про аборт горіти їм у пеклі.
Але, Даша, молодець! але ця тема трощки не про аборт. Але все-таки я хочу вам сказати, що жінка і чоловік не мають права самі вирішувати -- коли і де, і як вони стануть батьками! На це має бути воля божа! І як аргумент -- свята Анна, мама Марія, не мала дітей, молилася, щоб на все була воля божа! Якщо у подружжя немає дітей, то вони не можуть бути батьками. Бог це бачить і знає, а може хтось з них хворий і таке дитя не зможе жити, або вони порозводяться, а дитині мучитись!? Це дуже складно, але дійсно -- штучне запліднення -- це палка з двох кінців. З одно боку це шанс для бездітних пар на щасливе життя, але ціна цього дуже висока і я кажу не про матеріальне!!!!
Аборт може бути виправданий. Лише тоді, коли ти зможеш дати своїй дитині все необхідне лише тоді треба народжувати. Ви тільки уявіть ну народить 16-літня. Сама ще на шиї батьків сидить, що вона дитині може дати? Держава допоможе? Батьки? Або народивши викидають дітей на смітник, бо не потрібні вони їм.
Таким краще зробити аборт. Я сама робила аборт тричі. Так, це боляче, неприємно, але це було єдине правильне рішення тоді, в моїх ситуаціях. Тепер в мене є син 5 років, люблячий чоловік, ми добре забезпечені і наша дитина має усе необхідне.
Тож робити аборт чи ні кожна жінка має приймати сама.
Михайлина
26.05.2011, 18:37
Я теж не вважаю аборт вбивством. Питання народжувати чи ні вирішувати лише жінці, а не суспільству. Знаю я таких "побожних". Щороку аборти роблять, натомість до церкви регулярно ходять, замолять, як вони кажуть гріх, і далі по колу. Аж бридко.
народи і віддай комусь, як кошеня в добрі руки, але хто дав право вирішувати жити цій дитині чи померти. це не питання побожності чи моралі (коли бридко -- не читай, а йди помийся!). зачаток з перших днів -- це вже жива істота!
Михайлина
29.05.2011, 19:57
Як ти "вишукано гніваєшся" anet! Кому як не нам - жінкам вирішувати це питання? Причини різні бувають і життєві ситуації також. Уяви, що тебе згвалтували і ти завагітніла. Ти що, залишиш цей зачаток? Маєш шанс подумати.
дівчата, та я не гніваюся, я не розумію такої ситуації. коли це одна людина має право вирішувати житиме інша людина чи ні?це не зачаток, як ти висловлюєшся -- це вже життя! Я пригадую коли завагітніла вдруге, а живу я з батьками, прийшла до мами, плачу, що робити? як народжувати? як жити? може аборт? то мене мама так висповідала, хоча найпростіше було -- пошкрабатися і забути про це як про страшний сон. доньці -- 5 років, не знаю як жила без неї?! а згвалтування -- від такого дітей майже не буває, тільки в кіно! фізіологія не складається!
Мені 19. Я вагітна 3-й тиждень, хочу зробити міні-аборт, нічого не кажучи батькам, тому що знаю, що вони будуть проти. Мене так виховували, що аборт гріх. Але я не поступила псля школи, пішла працювати. Хлопця немає. Секс був випадковий з хлопцем, якого я практично не знаю, просто так вийшло... Після сексу я з ним не бачилася і не хочу його бачити. Батькам сказати як ви розумієте не можу. Я передумала вже всі варіанти. Так що для мене аборт єдиний вихід.
Мені 35 років і у мене син 1 рочок. Злато, у твоєму віці я зробила свй перший і єдиний аборт. Причина була проста брак коштів, я тоді вчилася. Тоді здавалося так краще. Коли вийшла заміж довго не могла завагітніти, але мені пощастило я народила сина рік тому. Як же довго я його чекала! Знаєте, зараз, коли я тримаю його на руках, коли вкладаю спати, коли з ним гуляю я я така щаслива, що він у мене є. Але... не дають спокою думки, зараз би моїй першій дитині було б 16 років... І зараз та матеріальна причина вже не здається такою страшною. навіщо я зробила аборт? Я зробила велику помилку в своєму житті. Цього не дано зрозуміти, поки не маєш дитини. Злато, наоджуй нічого не бійся, потім шкодуватимеш що вбила дитя.
Мені дуже шкода, що Злата в першу чергу згадала про те, що аборт гріх, але забула про те, що в середині неї жива істота. може якщо ти не поступила, то це не твоя дорога, бути мамою можна і студентці і продавщиці. А батьки звісно що не похвалять, зате й допоможуть. Так я як мама також не підтримую всі вчинки своїх дітей, сварю і кричу. але аборт може стати тою перешкодою через яку ні тобі вже ніколи не стати мамою, а твоїм батькам бабусем чи дідусем. І я не лякаю! ці міні-аборти -- це просто жах для людського організму! Невже воно маленьке помішаає тобі вчитися, дорослішати? Може воно заставить тебе задуматися про майбутнє і сповнить твоє життя новим сенсом! Задумайся і не поспішай! Вихід є завжди! І мама твоя також жінка, яка чудово тебе зрозуміє і допоможе! Удачі!
руда соня
06.06.2011, 11:58
Я підтримую anet. Вам не здається, що люди взагалі "зарвалися"? Вирішують, як буде краще для природи, для планети, для живих істот. Ми граємо в небезпечні ігри не тільки з планетою, але й з Богом. Я проти абортів. Як і проти того, коли плодить дітей жінка, не створена бути матір"ю.
Поки не народить, ніколи не зрозуміє може вона бути матірю чи ні? Створена вона для цього чи ні? Але коли в жінки надцять дітей і вона пиячить і ні про кого не дбає, діти голодні, то для таких я б ввела як для сучок -- примусову стерилізацію!
Ситуації різні бувають. А якщо вік у жінки вже "не той", а вона завагітніла. А якщо в неї є вже надцять дітей і чоловік її покинув, а вона знову вагітна, а якщо важка хвороба... Пару хвилин задоволення і потім болючі роздуми, робити аборт чи ні? Тут кожна сама вирішує як їй чинити. І не треба зарікатись, чи однозначно засуджувати таких жінок, хто знає, що тобі самій далі підкине життя. Впевнена, що багато жінок не хотіли б опинитись в такій ситуації, коли довелося б вирішувати житиме твоє дитя чи ні, але...
Я теж підтримую anet. Адже дитина - це велике щастя і зробивши аборт ти ніколи можеш більше не відчути радості бути мамою! І про це ти будеш жаліти все життя. Жодні блага не зможуть тобі замінити дитини.
Злато! Ви кажете вам 19! Мені теж , і в мене уже синочок якому минув 1 рочок...Я студентка, вже на четвертому курсі, І я щаслива, неуявляю без нього свого життя, і теж незнала як сказати батькам. Так що неробіть аборту бо пожалієте про скоєне...Ви вже вбиваєте дитину, я десь читала що у 20 днів появляється серце, тож подумайте що ви робите!!!!!
аборт - це вбивство пишуть лише ті, перед ким ця проблема ніколи не поставала. Я теж так раніше думала, бо в мене є двоє нормальних здорових дітей. Тепер я змінила думку, після аборту звичайно. і совість мене зовсім не мучить, і дитина не сниться, так що не вірте тим, хто каже, що так буде. Якщо ти не можеш заснути через те, бо не знаєш , яка дитина в тебе народиться, то хай краще її зовсім не буде.
Если Вы попали в трудную ситуацию
Если Вам не с кем посоветоваться
Если трудно принять решение
Если Вам нужна помощь и консультация по вопросам незапланированной беременности-заходите и пишите мне в личку.
Что же делать?
Не существует никаких способов отменить беременность.
Любые фразы вроде «аборт», «прерывание беременности»,
«удаление плода» и тому подобные означают только одно: убийство
ребенка.
Никакого обезболивания ребенку не делают. Его перемалывают
вакуумом, разрывают щипцами или сжигают раствором заживо.
Во время аборта, когда ребенка пытаются вытащить наружу или
разорвать на части при помощи инструментов, он пытается
спастись – машет ручками и ножками, пытается отодвинуться от
инструмента и раскрывает рот, пытаясь кричать. Его пульс от страха
и отчаяния возрастает до 200 ударов в минуту.
Поэтому,если Вы забеременели-мы предлагаем Вам:
1 родить ребенка,не делать аборт.С 2011 и 2012 года повышается пособие по рождению ребенка. То есть рождение ребенка выгодно родителям.А в дальнейшем- можно будет пройти стерилизацию.
2 Если беременность нежелательная и вы не сможете воспитывать вашего ребёнка, пожалуйста не лишайте его шанса на жизнь.!Подумайте о возможности отдать дитя на усыновление .Это достойная и добрая альтернатива аборту, основанная на любви к вашему малышу. Конкретно,мы предлагаем родить и сдать ребенка с специальное «окно жизни».Эти «окна» есть в 7и городах Украины-Киеве,Львове,Виннице ,Тернополе ,Ровно,Луцке и Борисполе. «Окно жизни «представляет собой небольшой бокс или нишу в стене монастыря, госпиталя или другого соцучреждения, оборудованный под детскую колыбель. Ниша устроена таким образом, что изнутри помещения невозможно увидеть, кто и когда кладет туда ребенка.Туда можно анонимно отдать ненужного младенца. Никаких претензий к матери никто предъявлять не будет.
1.В Киеве «Окно» находится при инфекционном отделении для новорожденных Центральной горбольницы №10, что на Голосеевском проспекте, 59-б.
2. Во Львове таких пунктов 2 – на ул. Дж. Вашингтона,6 при роддоме и на ул. Озаркевича,4 при госпитале А.Шептицкого.
3.В Виннице «окно жизни» находится при монастыре Собрания Дочерей Милосердия Каносиянок. Ул.Соборная,18 (0432) 35-20-73
4.В Ровно»окно жизни»- на заднем дворе роддома № 2 –ул.Механизаторов,7.
5.В Луцке- в роддоме
6 в Борисполе-в роддоме Бориспольской районной больницы ул.Котляревского,1(4495) -61272
7 в Тернополе-приемное отделение роддома при 2-й горбольнице ул.Р.Купчинского,14.
Так что,все-таки выход есть-родить и сдать в «окно жизни» ненужного ребенка.Пожалейте младенца,не берите грех на Душу!
3 Но самым радикальным способом для предотвращения беременности является стерилизация!Мы предлагаем:
после рождения желаемого числа детей,а также в тех случаях,когда Вы вообще не желаете иметь детей,чтобы предотвратить беременность -сделать стерилизацию(мужскую или женскую)
Но нужно знать,что после этого забеременеть Вы не сможете никогда!
(поэтому делать ее нужно уже после рождения желаемого числа детей)
Стерилизация женщин заключается в хирургическом нарушении проходимости маточных труб у женщины разными способами
При стерилизации у мужчин перевязываются или рассекаются семявыносящие протоки,. Стерилизация мужчин не влияет на потенцию и половое влечение.
Стерилизация – один из наиболее распространенных методов контрацепции, который в настоящее время используют свыше 170 миллионов пар более чем в 100 странах мира.
Выплаты государства
В 2011 году размер единовременной выплаты при рождении ребенка составит от 30 до 120 прожиточных минимумов.
Размер общей единовременной выплаты при рождении ребенка в 2011 году в Украине:
При рождении первого ребенка-26 100,
При рождении второго ребенка-52 200,
При рождении третьего ребенка-104 400.
Размер разовых и остальных выплат единовременного пособия при рождении ребенка в 2011 году в Украине:
Разовая выплата при рождении 1го ребенка-8 700,
Остальные выплаты в месяц-725.
Разовая выплата при рождении 2го ребенка- 8 700,
Остальные выплаты в месяц-906,25.
Разовая выплата при рождении 3го ребенка -8 700,
Остальные выплаты в месяц- 1 329,1.
Выплата помощи осуществляется
1 единовременно в десятикратном размере прожиточного минимума при рождении ребенка,
2 остальная сумма помощи выплачивается:
1 на первого ребенка 24 месяца,
2 на второго ребенка — 48 месяцев,
3 на третьего и каждого следующего ребенка – 72 месяцев равными частями.
Проект Государственного бюджета на 2012 год предусматривает значительное увеличение помощи при рождении ребенка. «С декабря ее поднимут до 120 размеров прожиточного минимума на третьего ребенка. Также добавят матерям-героиням на 31%», — рассказал чиновник.
В 2012г помошь по рождению ребенка будет увеличена на 3 000 на первого ребенка,5 000 на второго и на 11 000-на третьего.
Поэтому рожайте смело!Государство Вас материально поддержит!
Особенно выгодно рождение 2 и 3 ребенка-выплаты больше…
Христина10.10
09.02.2012, 21:32
Дівчата, кожна жінка стає реалізованою на 100 % тільки тоді коли у неї народжується дитина...Кар"єра, навчання, перспективи - це все дрібниці в порівнянні з дивовижним подарунком - дитинкою. На жаль я це усвідомила занадто пізно...Минулого тижня, я перервала вагітність...Тепер розумію, що це помилка на все життя і я не уявляю як мені з нею жити далі...Після аборту все втратило сенс...І ніби продовжуєш жити звичним життям, навчатись, працювати, а на душі якось так гидко і противно. Єдине, що лікує - це молитва...Я завжди молюсь за свого маленького ангелика, який тепер на небі, і прошу Господа пробачити мені за те,що "розіп'яла" власне дитя...
Тому говорю всім - НЕ ВБИВАЙТЕ !!! Хіба ця дитинка винна у тім, що їй дано жити...Бережіть, адже по справжньому починаєш цінувати, лише тоді, коли втрачаєш...
Роксолана
11.02.2012, 17:55
Шкода тебе, Христина10.10. Але напевне ти мала вагому причину аби це зробити. Знаєш, я залишилась без чоловіка, коли моя дитинка була ще немовлям. Так ось, якби не дитина я б не вижила. Я щодня дякую своїй дитині, що живу. Сподіваюсь і в тебе зовсім скоро буде все добре і Господь подарує тобі дитинку.
Христина10.10
12.02.2012, 18:36
Роксолано, дякую вам за підтримку та добре слово. Але погодьтесь,жодна вагома причина - ніщо в порівнянні з ціню життя. Поки, я ще не можу вибачити собі цього жалюгідного вчинку...Не знаю, кажуть час лікує рани, можливо...
Щоб не довелось робити цей вибір між життям і смертю перед тим, як лягати в ліжко питання: а раптом я завагітнюю має бути вирішене з тим, з ким спиш раз і назавжди. Взагалі не розумію ідіотських слів - незапланована вагітність. Яким місцем ти думала? І чи взагалі думала?
Я теж такої думки. І навіть якщо так сталося, що жінка завагітніла- то аборт тому не виправдання. Бо всі проблеми і страхи минуть, а дитини не повернеш. :( Моя знайома завагітніла у 16. У 17 вже народила А татові дитини ще навіть не було 17, так сталося що він трохи молодший. Спочатку був і страх і думки про аборт і різні причини, та вони рішилися і все пройшли. Разом довчилися, він пішов на роботу, не без того що батьки помагали, зате яку нагороду вони мають- донечку, яку нічим не можна замінити. Я знаю ,що у дуже юних роках важко приходиться( із власного досвіду). Правда я коли народила була трошки старшою, хоча теж вчилася, і була заміжня ( рано вийшла заміж). Але я завжди казала:- " Ми з чоловіком подорослішаємо і Дитина підросте, буду молодою мамою. Мої однолітки на дискотеки ходили, а я дитину колисала, чоловікові одяг прала. Зате коли вони лягали самі в холодне ліжко, я тулилася до чоловіка. В кожному варіанті є не лише мінуси, ай плюси. Як я все казала:- " Нічого дитина під никне і ми свою молодість наздоженемо;). Але я знаю точно ,що я ні на хвилинки не пожаліла ,що в мене є моє сонечко.:)
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Переклад: cheburapin