Перегляд повної версії : Як пережити розлучення? (Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" №10 (80) ЛИСТОПАД 2013 РОКУ)
Дівчата, допомагайте!!! Моя товаришка розлучилася з чоловіком! Сталося це через його зраду. Коли подруга про все дізналася, то навіть не задумувалася -- подала на розлучення, вперто добивалася щоб їх розвели якомога раніше. Тепере, коли все позаду, штамп про розлучення в паспорті -- вона не знає що робити, тепер почалося моральне спустошення, постійні сльози, істерики, депресія. Я на вихідні забираю її дочку, щоб вона побула сама, і дитина не бачила маму такою. Але мені здається, що самотність їй тільки шкодить. Що робити? Як їй допомогти? Моде хтось був у схожій ситуації, порадьте щось!
Роксолана
25.07.2011, 08:51
Твоя подруга вчинила правильно. Це говорить що вона сильна жінка. Тобі anet не треба забирати дитину від неї. Адже так вона перетвориться на самку, якій бракує х... І такі думки її лише підштовхуть знайти чимшвидше такого подібного. Аби бути "як всі". У неї є ДОНЕЧКА!!!! Усі її думки зараз мають бути лише про доньку, а не про колишнього. Час усе розставить по місцях і в неї усе буде добре. Зараз тобі саме про це варто говорити подрузі.
Час вилікує твою подругу anet. Зрада це єдине, чого вибачати не можна. Зрадив раз, зрадить ще раз. Звісно їй морально важко але це минеться. Переконай її, хай думає, що він помер. Все, його немає і треба жити далі. Вона ж не сама!!!!
Те, що треба було розлучатися додавало сенсу її життю. Вона вперто йшла до цієї мети. І її не колишня любов (сподіваюся) мучить. А те, що вона на собі поставила тавро -- розлучена. Адже в нас так прийнято -- одружилися і померли в один день. Та й весь цей поділ майна. Коли людина, яка була тобі рідною кричить, що ти спиш на дивані, куплений за його гроші? Готуєш на його газовій плиті. Сил постійно відстоювати свою територію треба чимало, а вона ще й морально вбита всім цим.
Взагалі-то кожна жінка стаючи на рушничок щастя повинна пам'ятати, що колись він настане цей день "ікс". Що може розлучитись, чоловік може померти, невиліковно захворіти і т.д. Цей день настає в житті кожної. В когось раніше, в когось пізніше і від цього ніде не дітися. Таке життя. Твоій подрузі anet треба припинити скиглити і поставити собі в житті мету, будь яку. Ти права, поки в неї була мета був сенс жити. Зараз сенс її життя - дитина. Нехай зосередиться на кар'єрі, улюбленій справі ще на чомусь і доведе в першу чергу самій собі, що життя триває, вона сильна. Вона заробить гроші і купить собі диван на Свої гроші! Їй треба просто розізлитись. Розізлитись на себе за те, що поставила собі це тавро - розлучена. Адже злість дуже сильна емоція. Вона допоможе гори звернути, не те, що життя налагодити.
Погано тільки, що жінка злиться на себе за якісь не справджені мрії чоловіка! Причину розлучення шукає в собі!
Неправильно вона чинить, що себе звинувачує! Це що вона зрадила? Вона поводилась так аби він зрадив? Думаю, ні. Тобі anet варто її переконати аби припинила думати про того покидька. Нехай позбудеться усіх речей, які б про нього могли нагадати, усі його подарунки, якщо такі були викинути. А я б особисто їй порадила взяти дитину і гайнути на море відпочити. Так і голова звільниться від самоїдства. І нові емоції гарантовані.
Випадково знайшла в інтернеті що відбувається з жінкою після розлучення, можливо, це допоможе твоїй подрузі anet?
Выделяют несколько стадий переживания при расставании:
1.Непринятие факта случившегося. Женщина не верит, не понимает, как это могло произойти с ней, не принимает свершившийся факт, старается решить конфликт. Это чаще всего происходит с человеком, для которого факт ухода или расставания стал неожиданностью.
2. Отчаяние. Острое переживание безысходности, мысли о невозможности существования без этого человека.
3. Гнев. «Как он мог меня оставить?» Женщина чувствует злость, желание отомстить и т.п.
4. На этом этапе женщина двигается от депрессивных переживаний и тоски к поиску нового смысла жизни и смирению.
5. Поиск новых значимых отношений. Женщину посещают мысли о том, что нужно что-то менять в своей жизни, она начинаете обращать внимание на других мужчин.
6. Сожаление. Женщина сравнивает с прежним партнером всех претендентов на руку и сердце и думает о том, что прежний человек был лучше.
7. Создание новых связей, отношений.
8. Поиск нового места в своей жизни для бывшего партнера.
Здесь приведен полный цикл. Некоторые стадии могут быть очень кратковременны, почти незаметны, а некоторые очень выраженные и продолжительные. Иногда человек застревает на какой-то стадии, например, на стадии гнева, когда злость и желание мстить слишком долго занимают мысли страдающей женщины, мешая двигаться дальше.
Среди психологов бытует мнение, что на переживания, связанные с расставанием, уходит примерно половина времени, прожитого вместе. Например, если ваши отношения длились 5 лет, то забывать свою вторую половину вы будете 2,5 года. Безусловно, это не одинаковые по интенсивности переживания, и в каждом конкретном случае переживания индивидуальны. Но всегда стоит помнить о том, что вы проходите естественный процесс постепенного «отлепления» от человека.
Дівчата, дякую за поради!!!!! Дивлюся на подругу, на всі її моральні терзання і думаю, а що було б зі мною? Кожен з нас хоч раз про таке задумується. Десь читала, що кожній жінці треба про це думати на шлюбному рушничку!!!!!!!!Чому у нас все життя зосереджене на чоловікові,його побуті, проблемах на роботі, стосунках з його мамою!!!!!! А чоловіка як правило більше зосереджені на собі! Як цьому навчитися????
руда соня
23.08.2011, 08:58
Сподіваюся, Анет, тебе це нещастя омине. Кожна з нас на це сподівається. Але не варто зациклюватися на проблемах чоловіка, його мами тощо. Варто зайнятися вдосконаленням себе улюбленої. Стати такою, щоб тобі самій зі собою було цікаво, відкрити в собі нові потенціали. Тоді навіть у критичній ситуації знайдеш сили на те, щоб не здаватися. А подрузі твоїй кудись варто поїхати, зарядитися енергією гарних місцин, набратися нових вражень. Можна і разом з дитиною. Це неправильно, що вона сидить наодинці зі своїм розпачем.
Та звісно, що треба було б якось розворушитися, але у жінки, яка пережила розлучення відчуття таке, що вона якийсь секонд-хенд. Її зоряний час минув, більше ні один нормальний чоловік на неї не подивиться і таке інше. Це справжній комплекс неповноцінності. Розлучена жінка позбавлена для самої себе права на щастя. і лише сильна особистість знаходить сили рухатися далі!
Світлана
06.12.2011, 20:14
Розлучення - це втрата надій, сподівань, мрій на майбутнє... А зрада - підсилює почуття дискомфорту, комплексів, які поглиблюють стрес. Напевне, що дійсно, по можливості, бажано десь з донькою їхати подалі від хати відпочивати, на екскурсії, просто шукати те, щоб відволікало від проблем. Хоча, впевнена, що без сторонньої допомоги тут не обійтись, бо весь світ потопає, а в душі - попелище... Брррррррррр... Співчуваю подрузі і бажаю скоршого "одужання".
Anet - ну як зараз твоя подруга, як у неї справи?
Погано тільки, що жінка злиться на себе за якісь не справджені мрії чоловіка! Причину розлучення шукає в собі!
це отму, що в нас такий менталітет, що всю погоду у стосунках робить жінка. І раз стосунки погані, недовіра, зрада - то вина теж жінки. Але це загальноприйнята думка, а я думаю, що чоловік - він не табуретка. Він має мізки і голові і він мусить мати також відповідальність за сім"ю, усвідомлювати, ЩО він робить не так і куди це призведе.
А для жінки після розлучення - ну так, це ж у неї діти, вона зв"язана основними обов"язками по утриманню та вихованню. Але практика показує, що просто не варто ставити на собі хрест. Бо якщо ти сприймаєш себе як секонд-хенд - ну то так до тебе і ставляться.
А ще, особисто я не думаю, що обов"язково мусить бути чоловік. Аніж мати "хоч погане, але своє", то краще організувати все самій і не нервуватися , що ти гаєш час не на того чоловіка.
Не розумію чого вона так побивається... це ж розлучення, а не смерть коханої людини!!!!!! Їй просто болить те, що вона ТЕПЕР не відповідає нормі, тобто НЕ ТАКА як всі. Дурепа вона! Такі жіночки раді будь кому аби було так як ПРИЙНЯТО. Самооцінка в неї на нулі. Тому, можливо їй і зрадили і покинули. А від себе додам: таким так і треба
Яким таким?????
Це жіноча логіка така -- получаєм те, що заслуговуємо, а якщо не отримуємо чогось -- значить не заслуговуємо! і немає значення про що йдеться -- любов чоловіка, секс з шефом чи нова дорога сукня!
Чіка, вам скільки років? Ви хоч раз були у якихось стосунках? Обставини не обмежуються лише характером жінки, ціла купа інших факторів, котрі впливають на ситуацію (і перший - відсутність совісті та культури поведінки у чоловіка). Те, що ви написали - це надто категорично, хоча і красиво. Але на практиці не завжди так.
Зрештою, отримуємо те, на що заслуговуємо - а може оце розлучення лише крок до того кращого, на що дійсно заслуговує ця жінка (просто ще не усвідомлює)?..
anet мені здається, що вам потрібно більше відволікати її від дурних думок, більше часу проводити з нею (ну звичайно по можливості), щоб вона відчула, що потрібна комусь. А час вилікує,100%
Яким таким?????
Це жіноча логіка така -- получаєм те, що заслуговуємо, а якщо не отримуємо чогось -- значить не заслуговуємо! і немає значення про що йдеться -- любов чоловіка, секс з шефом чи нова дорога сукня!
Який стосунок до розлучення має нова сукня чи секс з шефом? Щось тебе anet не туди заносить. Кожна жінка має такого чоловіка на якого заслуговує. Є такі які хапають першого ліпшого аби бути як всі. А потім не витримують бо ж треба грати певну роль дружини. Не змогла значить твоя подруга зіграти цю роль, тому і дійшло до розлучення. А тепер вона з себе жертву корчить, нещасну. А не треба було за непотріб заміж виходити щоб бути як ВСІ.
Світлана
05.02.2012, 16:30
40% шлюбів, зареєстрованих на території України, розпадаються. Найчастіше причиною розлучень стає відсутність взаєморозуміння з партнером, а у кожному п’ятому випадку шлюб розпадається через проблеми із алкоголем у чоловіків. І це лише соціологічний звіт за 2011 рік. Кожен з подружжя до проблеми розлучення має особисте ставлення: комусь відкриваються горизонти нових звершень, а для іншого може бути "кінець життя". Якщо людина не може самостійно вийти зі стресового стану, но варто звернутися до гарного психолога, з'їздити в санаторій або в тривалу подорож - одним словом, розвіятися.
P.S.: Якщо чесно, не можу пригадати жодного шлюбу задля того, щоб бути "такою, як ВСІ".Стосовно "ролей, хтось щось корчить" - теж, Чіко, -не все зрозуміло. Тобі, Чіко, ця ситуація щось нагадує???? На мою думку, дуже прокоментовано ситуацію різко і зозла. Вибач, якщо не зрозуміла твоїх поривів...
Чіка, щось я дуже сумніваюся, щоб нормальна адекватна жінка, при ясному розумі вийшла заміж за непотріб. Чи 40% саме таких жінок? А коли чоловіки починають пити або зраджують - то зачасту ніяка жінка такого повороту не очікує. У нас уже далеко не те суспільство, щоб виходити заміж "як всі".
Суспільство у всі часи однакове jet. Змінюється лише цифра. Так Світлано, мені ця ситуація дещо нагадує. Бо знаю одну жінку, яка вийшла заміж у 35. І взяла "те", що попалося. Бо ж піддалася суспільній думці, що ніхто тебе заміж не бере. І що? Він не працює і не забезпечує їх з дитиною. Дитячі гроші витрачає на свої потреби. А вона робить вигляд на людях, що все добре. А на каву підемо, ниє весь час про невдале життя. Бо ж знову суспльна думка: а хто тебе тепер з дитиною візьме у такому віці, як розлучишся? І головне ж, до таких жінок не доходять аргументи, що ти ж сильніша станеш, як непотріб кинеш...
я не погоджуюсь про суспільство. Колись чоловіки на пологи не йшли і ніхто нічого не мав проти, а часто жінки вважають за аксіому, щоб чоловік був у родзалі. Імхо, зараз жінки навпаки кращзе усвідомлюють , що вони варті більшого і не терплять знущання чи типу того, переживаючи про думку оточуючих. Це для прикладу. І це по-перше. А по-друге, Чіка, чому ви судите по своїй лише знайомій? Я, наприклад, знаю таких, хто заміж вийшов у 28 і у 30, бо шукали своє, і не хотіли виходити заміж за що попало.
і що означає "змінюється лише цифра"? Яка цифра? Якщо відсоток розлучень, то хіба це не є показником настрою суспільства?
Світлана
06.02.2012, 18:26
А взагалі, соціальний статус теж не мало значить у стосунках між людьми. Сім'я це те місце, де тебе зрозуміють, розвіють всілякі страхи та сумніви, зігріють теплом і ласкою. Ми, жінки, сильні, але іноді так хочеться бути слабкою, прихиливши голову на плече надійного, люблячого, мужнього чоловіка. І,звісно, не так страшне розлучення, як психологічна неготовність до того, що все, про що мріялось, плекалось, - несподівано рухнуло, забравши любов, щастя, а на попелищі - розгубленість, меланхолійність, і гооооостра самотність. Але все, що нас не вбиває - робить нас сильнішими. Скоро весна - і серце трепетно відгукнеться на пробудження природи!!!!
О, ну це вже з іншої опери!!!! Я наприклад не знаю як правильно вибирати чоловіка, хоч заміжня вже більше 10 років. Зрештою, жінка ж любить серцем, а якщо все розраховує за допомогою розуму, то це не любов! І коли жінка любить, то вона думає про те як сподобатися і не розчарувати обранця, довести до шлюбу, а не про те щоб вчасно розгледіти щось не те! Запитайте в жінок, яких чоловік хоч раз вдарив чи могли вони таке від нього сподіватися -- такого, який колись дарував квіти, носив на руках і казав, що любить!
Сьогодні слухала інтервю з Малаховим. Він там розказав свої критерії вибору жінки. От і про соціальний статус він тоже каже, що це важливо! Треба, щоб була з інтелігентної сімї. Вміла мовчати і захоплювалася своїм чоловіком. То може краще собі якусь антикварну річ хай купують. І походження і мовчить, а якщо виблискує, то взагалі -- кайф!
Долучилася до вашої розмови, може, і мені допоможете порадою...
Ніяк не наважуся на розлучення з чоловіком. Ми одружені 4 роки, дітей немає. Він добрий, спокійний, дуже любить мене, не має шкідливих звичок, не ображає. Але не відчуваю себе щасливою. З побутовими проблемами давно змирилася, він часто відсутній через роботу. Як правило, рішення в сім"ї приймаю я. А так хочеться побути слабкою, відчути себе жінкою...
Знаю, що родина, друзі мене не підтримають у намірах розійтися, тим більше, що видимих серйозних причин немає.
Останнім часом ловлю себе на тому, що звертаю увагу на інших чоловіків. Може це через часту відсутність мого чоловіка?... Порівнюючи його з іншими, починаю шкодувати, що вийшла за нього заміж. Але тоді здавалося, що це на все життя...
Не знаю як бути далі... Розбити йому серце? чи далі ковтати сльози поки він не бачить?...
Роксолана
18.07.2012, 10:11
len4009, з того, що ти написала важко тобі щось порадити... Була б дитина таких думок би не виникало. Щоденні турботи про малюка просто б не залишили для цього місця. Припускаю, що ти і кар'єри не будуєш. Інакше б теж була зайнята. Ти кажеш, твій чоловік тебе любить, хороший. А від хороших не йдуть, правда ж? Тобі хочеться романтики, то все в твоїх руках. Зміни зачіску, вбрання. Поговори з чоловіком, поїдьте кудись вдвох. Я б радила тобі просто змінити обстановку. Для розлучення потрібні вагоміші причини такі як пияцтво, побої і т. ін. А з твоїх слів я зрозуміла у тебе все гаразд, лише бракує уваги чоловіка. А це поправимо.
Роксолана, дякую! Так, дуже хочу дітей, але поки що не виходить...
З кар"єрою в мене все нормально, навіть краще, ніж в чоловіка. Спробую дослухатися поради, намагаюся затягнути його у відпустку :)
Світлана
20.07.2012, 17:59
len400, насправді, самотність - це значно гірше, ніж шлюб, де чоловік досить зайнятий роботою. Хоча самотність, де є двоє, значно важча для душі... Напевне, дійсно необхідно щось спланувати таке, що вас би об"єднувало - поїздка на відпочинок, хоча б тур вихідного дня чи, приміром, придбайте гарнюнє цуценя і вигулюйте його вдвох))))
Дівчата я одружена з чоловіком вже 5 років, в нього дуже важкий характер, я з ним не щаслива ,в нас постійно скандали дома, я розриваюся між ним і батьками незнаю як я маю жити далі, маємо донечку якій 5 рочків він грозиться що як піде забере її в иене, мені страшно бо він може таке зробити, я незнаю як я зустрічалася 7 років з тією людиною і не бачила який він насправді.
Михайлина
29.07.2012, 16:27
Співчуваю, але скажи, це що одразу після весілля почалося, чи тепер? І чому ти його боїшся? Він що депутат, якому закони не писані, що легко може забрати в тебе дитину? Ніхто не може забрати дитину в матері, якщо та виконує свої материнські обов'язки. Маша я думаю тобі слід написати про це у іншій темі на цьому форумі: Чоловіки після весілля. Подивись, може там знайдеш відповідь на своє запитання.
Так все почалося з дня весілля.В кінці весілля ми дуже посварилися через мою свекруху, бо та сказала що моя мама на неї не так подивилася не тим поглядом і після того почалися страшні крики і він мене лишив і поїхав зі своєю мамою додому через годину вернувся і сказав щоб я сідала з ним в машину або лишалася з батьками я взагалі незнала що робити, мама вмовила їхати з ним і я поїхала пів ночі ревіла, а свекруха тішилася, ну з горем пополам все минулося і він пішов жити до мене додому, свекруха звичайно сказала що то він сам собі щось вигадав і вона не вкурсі що то було. Ну мої батьки терпіли все так як я була вагітною. Моя вагітність проходила жахливо кожного дня сварки і крики мною трясло, але батьки терпіли.Слава Богу в мене народилася донечка здорова.Ну жили ми вже ніби нічого дитина його трохи змінила, але почалося друге свекруха страшно хотіла дитини і він заберав дитину в мене і на ніч віз до свекрухи бо та так хотіла, я плакала і почала випивати по трохи вина щоб заспокоїтись.ну жили ми якось і те пережила.він сидів без роботи і я щоб хоча б якісь гроші були лишила маленьку дитину дома і пішла на роботу бо вже стидно перед батьками було що ті нас утримували, гроші потрібні були бо мала дуже хворіла.ну сварились ми рідко але коли вже сварилися то доходило майже до биття але руку він на мене ніколи не піднімав.і от зараз знов такий випадок йому не подобається що до батьків сестра заходить в гості і в нас страшна війна не давно зловив мене за горло бо йому не сподобалося що я не йду за ним і сперечаюся з ним. я так розумію що він хоче щоб я відказалася від своєї сімї. жила так як його мама тому що вона зі всіма гнівається дочка яка жила з нею пішла жити окремо і не хоче з нею спілкуватися з мамою і братом вона теж в сварці немає нікого і роспустила слухи що моя мама не дає нам жити.ото не давно прийшов він додому з роботи відкрив вино і заставив пити я казала що не хочу а він заставив і сказав що я алкоголічка. була знов страшна сварка. на наступний день він подзвонив і сказав що йде жити до мами свої чи йду з ним я сказала що ні і він сказав що забере дитину бо з алкоголічкою її не лишить.але прийшовши додому сказав що він мене любить і поставив ультиматуми які я маю виконувати щоб він був зі мною.от і терплю бо боюся що забере дитину мені. дитина йде за татом вона його боїться так що я і незнаю якби її спитали ским лишиться чи вона вибрала б мене... забула сказати що він в моїх батьків вкрав гроші і то не маленьку суму але вони сиділи і мовчали бо хотіли щоб все добре було, а зараз як сказала свекруха розбивають сімю.хоч нема що розбивати. коли я сказала свекрусі поможіть вона сказала що між нас пхатися не буде бо ми помиримось а вона буде крайньою. Мої батьки кажуть йти йому на уступки і терпіти бо дитини шкода. от і живу так.Що порадите робити бо я вже остаточно заплуталася?.
Деколи й справді треба з людиною прожити не один рік і не одну ложку каші зїсти, щоб зрозуміти її суть. Дуже легко щось радити, але дуже важко щось зробити -- ніби найпростішек рішення -- послати його подалі, бо я так зрозуміла, що ні морально, ні матеріально він як чоловік не підходить?! Ну а що маму слухає, то хай і живе з нею, нею керує. Наберися сміливості, поговри з батьками, щоб не вигороджували його, а навпаки -- стали на твій бік і одним махом позбулися домашнього тирана. Виховаєте доньку самі, вона потім дякую скаже, бо дитині треба нормальна сімя, а не така, де тато над мамою знущається -- вибач, але інакше те, що він тебе обзиває алкоголічкою і краде в твоїх батьків гроші не назвеш. Напишіть заяву в міліцію. Бо ви йому одне пробачаєет і він розуміє, що завтра ви йому пробачите щось значно гірше!!!! Починай любити себе, а не терпіти все -- заради чого?
Дуже дякую за пораду, але так страшно наважитися щось змінити так хочеться спокою і щастя. він і незадумується над тим що в нас за сімядля нього мама понад усе , якби не вона може і жили б ми нормально як всі люди , так хочеться якогось тепла в сімї взаєморозуміння.
Я також колись думала, що от якби не було, то чоловік не приділяв би їй стільки часу, а більше думав про сімю. Насправді -- це вже така людина, він вихований так, тому є у вашого чоловіка улюблена матуся, яка ним керує чи нема її, близько вона чи далеко -- немає значення. Він дозволив собі поставити вас на друге місце! а так бути немає.
Знаєте дівчата я б вже і рада була розлучитись зі своїм, не відпускає, постійно лякає дитиною, що забере, а ще як побачила новини, що свекруха з своїм сином забрали дитину восьми місячну від мами, і жінка ходить плаче щоб віддали, зверталася в міліцію суд їй сказали що нічим не зможуть допомогти бо в нею з чоловіком однакові права. от і мені страшно стало бо знаю що в мене може бути така ситуація , бо мій чоловік з свекрухую здатні на все. Сижу тепер мовчу і тільки думою ото мені повезло , вийшла заміж на свою голову, краще сама б була тільки б за чим шкодувала за своєю донечкою бо то одна моя радість.......
читаю - багато цікавих думок. Може і мені щось порадите, або хоч підтримаєте. Через пристрасть дл алкоголю постійно сварились з чоловіком. В решті решт він пішов. А я залишилась з трьома дітьми. Як дальше жити? З ним неможу, і без нього - важко.
Світлана
21.10.2012, 11:25
читаю - багато цікавих думок. Може і мені щось порадите, або хоч підтримаєте. Через пристрасть дл алкоголю постійно сварились з чоловіком. В решті решт він пішов. А я залишилась з трьома дітьми. Як дальше жити? З ним неможу, і без нього - важко.
Важко давати поради.:confused::confused: Але якщо з ним "не можеш", то необхідно зразу звикнутися з думкою, що його немає, навчитися жити без нього, а там життя помалу стане налагоджуватися.:o
blaze, а якщо помогти чоловікові позбутись цієї шкідливої звички? методів на сьогоднішній день купа, щодо ефективності не знаю, але знаю що люди якось виправляються. Почитайте тут же, на форумі історію "мої американські гірки" в розділі "моя історія". Якщо вам важко без нього, а дітям напевне без батька також, то поможіть йому не падати обличчям в болото. Я розумію що скажете, що мені оце легко писати, але мені з якоїсь сторони і шкода пяничок, бо не з хорошого життя спиваються :( знаю що це за біда вдома...
Людині ніхто не допоможе позбутися звички пиячити, якщо вона сама цього не захоче!!! От вигнала жінка чоловіка, лишилася сама з трьома дітьми, а його чомусь не парить як вони там, не стимулює почати життя спочатку???
Часто кажуть пияки -- мені б стимул, то я зразу б кинув. А сімя і троє дітей -- не стимул? Я думаю, що ви правильно зробили, що позбавили і себе і своїх дітей такого батька!
Часто кажуть пияки -- мені б стимул, то я зразу б кинув.
так кажуть не лише пияки, але й просто слабкодухі та безпринципні лінтюхи. Людина сама має себе стимулювати, тим більше, якщо вона доросла і її життя чимось наповнене, ну або людина хоче, щоб життя було чимось вартісним наповнене. Недарма ж кажуть, що мінятися завжди людина має заради себе самої - і тоді отримаєш життя, на яке заслуговуєш.
anet, ви не можете знати що парить його, а що ні. Якщо забрати у людини все, то так, більше вже нема шо втрачати. Пияків можна вилікувати, не одного такого знаю, що пропивав усе, а потім раз і все, ні каплі в рота, тата питала чому його знайомий припинив пити в один день, відповідь "бо жінка помогла", а вони разом вже років з 30. Тому звичайно від людини все залежить, але якщо він і сам визнає що це проблема, але впоратись з нею не може, то треба рятувати. я навіть не знаю, який це мав би бути батько, якщо нехтує благополуччям трьох діток.
Художница
23.09.2013, 00:12
А что в жизни меняется? Вы читали Тургенева «Отцы и дети» или «На дне» Горького? Века проходят, а проблемы остаются. Вокруг, по-прежнему, воровство, наркомания алкоголизм. Родители решают проблемы с детьми и наоборот. Сколько тяжб и судов проходит! Я недавно выступала в Киеве свидетелем по делу своего соседа. Так знаете, если бы не его адвокат Трофимчук, бедному Боре светило 10 лет тюрьмы однозначно.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Переклад: cheburapin