Перегляд повної версії : Чоловік -- скупердяй! (Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" №7 (89) СЕРПЕНЬ 2014 РОКУ)
Роксолана
21.07.2011, 14:07
Дівчата моя сестра має проблему в сімейному житті. Хоча не говорить про це, напевно їй соромно.. Суть ось в чому: її чоловік жахливий скупердяй. Це бачать усі. Приміром сестра просить у нього грошей на кавун для дитини, а він каже: це зайві витрати. Просить грошей на памперси каже: скільки можна, ви мене розоряєте. Відтак дитина деколи ходить без памперсів, звісно пісяє де прийдеться. Сестра відсутність памперсів прикриває словами: нехай попка подихає. Зараз літо, сезон фруктів, а дитина має лише 1 банан в день (!). Натомість собі на м'ясо цей бугай грошей не шкодує. Ввечері приносить і сестра мусить йому зготувати їсти, але в це час він дитину не доглядає (!) Тож вона тиняється собі. Ні обновок для дружини ні одягу чи іграшок дитині він не купує. Як переконати сестру аби в неї відкрилися очі? Чи, можливо, їй це в кайф? І не треба втручатись? Підкажіть.
Особлива
21.07.2011, 23:34
Роксолана!!!! Твоя сестра све розуміє, але вдіяти тут нічого не може, адже-куди їй податись із дитятком одній!!!!?? А на що вона буде годувати себе і дитину!!!!??, таких питань у неї багато в голові, але вона знаходиться у тупіку!!!! Знаєш...а я її розумію!!!!! І співчуваю, бо знаю як це!!!!! Знаю, що у неї ситуація зміниться як тільки вона піде на роботу, бо просто інакшого виходу в неї не має!!!!!! Я теж в житті ......розчарувалась у сімейнвй іділії!!!! Прочитай мої усі повідомнення і ти зрозумієш, а ще краще дай прочитати це своїй сестрі!!! Тут вона знайде моральну підтримку та однодумців!!!!
О! Як я це розумію! В мене чоловік також страшний економіст. Ви не повірите -- у відпустці заплановує скільки бокалів пива випити за день. Діти в нього просять щось купити -- ні, те ж каже, що зайві витрати. Порада одна -- не втручатися! Сестра сама від цього не кайфує, все бачить. Просто їй самій треба вирішити як заставити чоловіка почати думати ще про когось крім як про себе! Я так зрозуміла, що чоловіки-егоїсти, думають тільки про себе, вони не скупердяї, а самолюби!
Що хочете кажіть, а я переконана: в тому, що чоловік скупердяй винна сама дружина! Не вимагає чогось більшого, задовільняється малим. Твоїй сестрі, Роксолано, треба те м'ясо приготувати і спершу собі та дитині наповнити тарілки, а вже потім чоловіку. Аби зрозумів, завів сім'ю - то дбай про неї. Скупердяй це не еономіст. Економіст дбає за родину, погодься anet, твої діти напевно, що не один банан на день мають.... А скупердяїв треба бити тим самим скупердяйством. Іншої мови вони не розуміють.
Особлива
28.07.2011, 23:17
Даша! Я, на приклад, не думаю,що у скупердяйстві винна жінка! Є такий тип чоловіків, які сконцентровані на власному збагаччені. От пашуть вони на роботі, в кінці місяця отримують зарплатню і думають: "От чого я маю її ділити на сім'ю, пахав то я один?!" Так, так є такі чоловіки, які і жмуться, а ще як подумають вони таке : " Як був холостяком, то вистарчало грошей і на пиво, і до пива, та ін. дрібниці, а тепер сім'я , то навіть і на пиво бракує! Треба таку ситуацію виправляти" , от і починають відкладати гроші собі на таке життя, яке було до жинячки!!!! І в таких випадках проявляється скупердяйство - і по такій причині. От мій нещодавно витворив таке, що я була шокована!!!! Я не працюю, бо у мене мале дитя, а він на двох роботах. Так має дитя причеписоля із своїм МасДональдсом -і я йому не відмовила. Нічого страшного не сталось - потратила на дитячу примху біля 20грн. Так мій чоловік такий скандал закатав, що я на дитину трачу гроші -його гроші!!!!
Ну значить таким чоловікам не можна взагалі заводити сімю! хай сидить собі й дудлить своє пиво!!! Але те, що жінка винна -- однозначно! З першого ж дня після весілля не можна давати спуску, бо потім чоловік звикає, що жінці можна відмовити -- у новій парі колготок, щось краще з баняка йому, а не їй чи дитині. Нехай знає, що про себе коханого треба дбати, а про сімю. Така чоловіча доля!!!
Читайте ексклюзивне інтерв'ю з психологом-практиком Дзвениславою Марцинишин на тему "Життя зі скупердяєм" у "Жіночому пораднику" 11 (57) ГРУДЕНЬ 2011 року.
Я не розумію, а як чоловіки - скупердяї ведуть себе до весілля, що так вміло приховують свою жадібність, і здаються такими милими і хорошими? І взагалі, мені здається, що таким чоловікам жінка потрібна тільки як хатня робітниця, щоб прала, варила, і виконувла всі інші обов"язки.
Світлана
27.01.2012, 15:41
Можливо, це не скупердяйство, а розумна заощадливість. Там, де в сім'ї не хлисяють гроші, часто з'являються серйозні покупки. Адже невміння заощадити на певних дрібницях, ніколи не можна придбати щось більш вагоме і необхідне в сім'ї.:)
Пемятаєте фільм інтердівчинка???? Їй тоже здавалося, що чоловік жадібний, але в нього натура така. Скупість -- це в крові, воно не приховається і не замаскується. Тому якщо до весілля все було окей, а потім раптом чоловік став жлобом, то я думаю, що просто жінка вилізла на голову! Може варто складати графіки своїх витрат. Головне, щоб не економив на дитині і на здоровї!
Особлива
27.02.2012, 20:00
Знаєш.... anet! Жінка, яка жила з таким чоловіком впізнала "всю красу життя"!!! "Нічого не вилазила на голову" - чоловік має дбати про сім'ю, а не залишити на призволяще, -типу "ЕКОНОМИТИ". Окей! Тоді, нехай і чоловік економить - сигарети не купує, пивко по вихідних не дудлить, пішки пройдеться, а не маршруткою їде. Ми, жінки інколи, чи майже завжди відмовляємось, за ради економії, від чогось смачненького, від помади, яку,наприклад, купила подруга у дорогій крамниці, чи парфумів!!!!!!! Погодьтеся зі мною!!!! Ми багато в чому собі відмовляємо, аргументуючи це тим - ТРЕБА бути ощадною!!!!!! ХОЧА в глибині душі часто заздримо подрузі, чи простим перехожим, як ГАРНО вони живуть і НЕ економлять!!!!!!! ПРАВДА???? Щодо графіку.... це теж варіант!!!! Але, інколи так хочеться від нього відбитися, бо НАБРИДЛА ЕКОНОМІЯ!!!!! Якщо чесно, то я ненавиджу це слово!!!!! Скільки себе знаю - завжди треба було економити. В дитинстві, юності -бо там батьки не були мільйонерами, коли одружилась, бо чоловік такий був (копія його мама) і тепер, коли розлучена, бо утримую себе і сина, за важко зароблені гроші!!!!! І хочеться, ох як хочеться, щоб моя дитина мала кращий одяг, а не на половину СЕКОНД_ХЕНД)))) , щоб я мала можливість у літку поїхати на море, бо часто хворіє, а ще купувати іграшки -не Китай! , а собі..... мати нормальний одяг, а не куртку 3 роки, ..... . І хочу жити добре. Так..... наша держава бідна, що такий б'юджет приймає, і люди, на жаль, такі ж! Завжди кажу " Ситий голодного не розуміє!!!!" - яка жінка була в такій ситуайії, та й зрозуміє....... . На жаль таких багато, та ми живемо, бо інакшого виходу не маємо.
Можливо, це не скупердяйство, а розумна заощадливість. Там, де в сім'ї не хлисяють гроші, часто з'являються серйозні покупки. Адже невміння заощадити на певних дрібницях, ніколи не можна придбати щось більш вагоме і необхідне в сім'ї.:)
Світлано, не плутайте і не залазьте в крайнощі. Хлисяти гроші - це на п"ятнадцяту кофтинку, котра ніколи не буде одягнута. А якщо дитина раз в рік захотіла в Макдональдс - то що тут жахливого? А банан купити - це ж навіть і корисно, то який кримінал? Інколи треба і свято робити, бо як жити суто по графіку скільки фруктів у рік можна з"їсти - ну то це якийсь здвиг у мозку :confused:
Пемятаєте фільм інтердівчинка???? Їй тоже здавалося, що чоловік жадібний, але в нього натура така. Скупість -- це в крові, воно не приховається і не замаскується. Тому якщо до весілля все було окей, а потім раптом чоловік став жлобом, то я думаю, що просто жінка вилізла на голову!
до шлюбу баагто речей показуються не так і сприймаються не так. Я думаю, жінка може бути винна лише у ому, що не розпізнала скупердяя ДО шлюбу
Не давно прочитала у газеті статтю, як точно називається не пам"ятаю, але коротенький зміст розкажу:
Прожили чоловік з жінкою уже 24 роки разом, і було у них четверо діток. Син з армії прийшов, а донькам одній-18 р. другій-16 а наймолодшій -14р. І все в них на людські очі було чудово. І дбали і багато придбали, і не сварилися. І діти нормально виглядали. Але тільки одній жінці було відомо, яким трудом це все досягнуто. Чоловік у неї дуже скупий був. Усе в нього було пораховано, і скільки муки жінці видати і скільки яблук дітям з"їсти ніде щоб не пішло лишньої копійки. А як ішла мова за обновку якусь дітям, то устроювався справжній скандал, приходилося жінці відмовлятися від певних продуктів, щоб тільки не перевищити чоловічий план-розтрат, про свої обновки навіть не згадувала. Вона завжди мирилася з тим, бо казала: жінка повинна коритися чоловікові. І ніхто нічого не дізнався б якби однієї зими вона не захворіла( дужу схудла, втома постійно , апетит пропав). Чоловік казав приляж відпочинь, порошку якогось попий,але нічого не допомагало.До лікарні йти не хотіла- дуже великі витрати. Вже була весна, сади цвіли, і їй чогось захотілося вишень ,отих закритих. Спустилася вона у погріб дістала одну 3-х літрову баночку і хіба уже піднімалася на верх, як надійшов чоловік і каже:- А що це ти там робиш?
- Та вирішила вишень відкрити , щось так захотілося,аж не можу.
- А скільки там ще залишилось?
- Іще шість таких банок.
- Ну що ти відкриєш баночку, з"їси кулачок, а остальні пропадуть.
- То діти доїдять.
- Постав я кажу, до літа ще далеко може ще пригодяться. -аж злостився чоловік. То вона і поклала, а сама вийшла на лавочку і щось так їй гірко стало, що аж заплакала. На це надійшла її сусідка, закликала в гості заспокоїти:
= Чому ти плачеш?
= Та щось так вишень захотілося.
= А ті що з банки підійдуть?
= Так, дякую. Сусідка відкрила баночку і подала їй. Жінка з"їла жменьку, а кісточки міцно стиснула в кулаці.
Через деякий час жінці стало зле, швидка забрала в лікарню. Лікарі сказали, що рак.Лікувати за пізно, дуже пізно звернулися. Через кілька місяців дружина померла. І на поминки відкрили баночку вишень щоб компот розбавити. А чоловік побачивши це почав гірко плакати:
_Пожалів я тобі отих вишень, хіба я знав що вони тобі на поминки знадобляться. Сусідка почула і зрозуміла чому жінка тоді плакала, і каже - тихіше щоб діти де тебе не почули. Та він уже не міх спинитися.
PS:Отак то ми все не цінуємо коли маємо , а плачемо коли втрачаємо.
Я завжди кажу, треба бути економним, але в міру.
Особлива
21.03.2012, 15:24
Страшна історія....... . Від прочитаного стає якось не по-собі......... .
А знаєте, просто не варто терпіти такому чоловікові. Треба самому вставати "на ноги" і бути від нього не залежною!!! Чесно кажучи, я так і зробила. Тепер уже еск-чоловікові це не подобалось - дорікав, скандали, бо місце дружини на кухні і коритись чоловіку, а я така "сміла" наважилась перечити його волі. Ми розійшлися і повертатись "туди" я не хочу. Досить з мене, хоча мені зараз дуже-дуже важко... . Та завжди так не буває. Після чорної полоси іде біла. А якщо -ні))) , то покрашу на біло!!!!! Зате, я звикла до того, що прихожу до дому після важкої роботи і НІХТО мене не нервує, а обнімає син!!! І це є найбільша радісь тепер у моєму такому житті!!!!! О це я називаю ЩАСТЯМ!!!! (нехай і таким), та це краще ніж приходити, чи бути у дома, де панує "ВЕРХ" над жінкою!!!!! Я вважаю, що досить з нас знущання так званого "ЕКОНОМІСТА"!!!!!!!
а в нас вдома так повелося що грошима керувала мама, тато як голова сімї приносив гроші і решта його нічого не цікавило, їжа на столі, вдомі все є і всьо. якісь обновки то все було на мамі,так і мене навчили що керувати грошима повинна жінка. моя бабця мені то постійно повторює, жінка на базарі швидше зорієнтується на чому зекономити. тому зі своїм хлопцем ми поговорили про то і порадились що в нас буде так, як навчили мене. сам він за освітою економіст, економний по натурі і от начиталась повідомлень вище і вже закрадається думка, а чи не перетвориться його заощадливість на скупердяйство...
А мій чоловік, як я щось хочу собі купити все мені каже: "більше днів ніж ковбас". Ні, він в мене не скупердяй, але мені йому буває важко пояснити чому мені ще потрібен червоний лак для нігтів, якщо у мене є фіолетовий. Для нього купівля ще одного лаку це моє марнотратство.
а я недавно брала участь у одному обговоренні, то на дивно надто багато дівчат (хм, не дівчат, а жінок, бо одружені і з дітьми) прихильні того, що чоловік сам заробляє, а жінку навіть цікавити не має , скільки, аби на все вистачало. І чоловік ходить за покупками, в тому числі за продуктами, прокладками, памперсами та ін.
Особлива
22.03.2012, 23:30
Основне тут, мабудь з самого початку спільного життя показати чоловікові, що тобі усе потрібно, а якщо хоч раз, та ще у його присутності відмовиш собі в чомусь (я про покупки), то у нього "на гачку".... на жаль , і це правда.А ще біля чоловіка у таких питаннях не можна показувати слабинку! Я на власному досвіді переконалась, коли купила собі обновку за свої зароблені гроші і сказала чоловікові скільки це коштує, то він аж відкрив рот!!!! Він ніяк не міг зрозуміти, як можна було купити пальто за 600грн!!! От він і відімстив - купив собі кросівки за 1 000грн!!! А ще якось я похвасталась, що купила собі помаду на розпродажі в "Ейвон", парфуми, і т.д..... . Його дратувало, що я купую собі речі, а йому потрібно щось для себе! Але ж це мої були гроші, а не його!!!! Він ж свої витрачав, як хотів і я на них права не мала! Тоді я прислухалась до поради знайомої - "НІКОЛИ не говори і не показуй що купила, скільки заробила, і скільки коштує ця чи інша річ!!! Так чоловікові буде спокійніше, та й тобі." І це правда!!!! Спрацювало!!!!! Йому такому "заклопотаному" навіть не було цікаво, лише питав якось - "Нова сукня?" А я йому -" Ти що?...Хіба ти її не бачив раніше?" І тут ніколи не преба казати типу - "от бачиш, як ти цікавишся мною!!" -цього не варто, бо тоді зацікавиться!!!!! От і проста арифметика! А якщо запитає :"Де твоя зарплата і чому її так мало, як було раніше?", то це просто - штрафи, постійно здаємось на..... (придумати))). А "цю частину" витрачаємо на себе!!!!!!! І як кажуть - "Вовк ситий і вівці цілі!" Я так і робила, аж до того часу, поки не пішла в декретну відпустку! Мій ніколи і досих пір і не знав скільки я отримувала декретних коштів! Так! Нам треба бути ще і хитрими і вміти....... ніжно, правдиво брехати!!!! ТАК!!!!!
Основне тут, мабудь з самого початку спільного життя показати чоловікові, що тобі усе потрібно, а якщо хоч раз, та ще у його присутності відмовиш собі в чомусь (я про покупки), то у нього "на гачку".... на жаль , і це правда.А ще біля чоловіка у таких питаннях не можна показувати слабинку! Я на власному досвіді переконалась, коли купила собі обновку за свої зароблені гроші і сказала чоловікові скільки це коштує, то він аж відкрив рот!!!! Він ніяк не міг зрозуміти, як можна було купити пальто за 600грн!!! От він і відімстив - купив собі кросівки за 1 000грн!!! А ще якось я похвасталась, що купила собі помаду на розпродажі в "Ейвон", парфуми, і т.д..... . Його дратувало, що я купую собі речі, а йому потрібно щось для себе! Але ж це мої були гроші, а не його!!!! Він ж свої витрачав, як хотів і я на них права не мала! Тоді я прислухалась до поради знайомої - "НІКОЛИ не говори і не показуй що купила, скільки заробила, і скільки коштує ця чи інша річ!!! Так чоловікові буде спокійніше, та й тобі." І це правда!!!! Спрацювало!!!!! Йому такому "заклопотаному" навіть не було цікаво, лише питав якось - "Нова сукня?" А я йому -" Ти що?...Хіба ти її не бачив раніше?" І тут ніколи не преба казати типу - "от бачиш, як ти цікавишся мною!!" -цього не варто, бо тоді зацікавиться!!!!! От і проста арифметика! А якщо запитає :"Де твоя зарплата і чому її так мало, як було раніше?", то це просто - штрафи, постійно здаємось на..... (придумати))). А "цю частину" витрачаємо на себе!!!!!!! І як кажуть - "Вовк ситий і вівці цілі!" Я так і робила, аж до того часу, поки не пішла в декретну відпустку! Мій ніколи і досих пір і не знав скільки я отримувала декретних коштів! Так! Нам треба бути ще і хитрими і вміти....... ніжно, правдиво брехати!!!! ТАК!!!!!
На 100 % згідна, адже з такими чоловіками саме так треба робити. Але звичайно якщо у вас щирий чи байдужий чоловік, то звичайно можна не так жорстко. Але як моя мама каже " чоловікові не бреши , а просто недоговорюй всього" так буде саме краще. І як часом щось запідозрить і спитає "ти що мені збрехала? " , а ви легко викрутитеся " Ой ні- ні КОХАНИЙ я просто ще не встигла сказати, чи просто забула ";)
Але ж це мої були гроші, а не його!!!! Він ж свої витрачав, як хотів і я на них права не мала!
А от тут багато жінок роблять помилку: Яке може бути моє чи твоє- ви ж одна сім"я і то все ваше спільне. Хоч би наскільки сильно ваші доходи не відрізнялися і в яку пользу. Навіть якщо ви набагато більше приносити, все так може не бути, і в якийсь момент ви можете лишитися без копійки , а чоловік так звикне і буде казати іди трать свої гроші , а я свої на що хочу на то і потрачу. ( це перевірено на багатьох життєвих досвідах, і до речі добре знайомих мені людей) Але запам"ятайте одну невеличку хитрість- що ви завжди повинні мати якусь невечлику ( щоб чоловік про неї не знав ) заощаджену суму. не важно яким способом( чи мама дала, чи зекономили на чомусь , чи просто не всю зарплату відклали) . Але це на всякі екстрені і додаткові потреби ( не безтого що всі чоловіки мають власну заначку, як кажуть на сигарки, а ви собі ,мовляв, на прокладки;))
я просто в шоці! як можна ділити гроші на твої чи мої?! а за чиї платити комунальні послуги? за чиї купувати харчі? це типу за твої я купила тобі капусту, а за свої собі буряк, тому борщу не зварю, бо він буде спільний?! Брєдятіна! я ще хоч незаміжня, проте, всі гроші наші з коханим спільні і не важливо хто цього місяця приніс більше. Мені потрібно на якусь обновку то беру гроші і за одно і йому шось купую, йому потрібно на свій комп то порадиться чи варто чи ше підзбирати. І таким чином в нас нема ні твоїх, ні моїх, є спільні і дякуючи такому розкладу речей навіть виходить заощаджувати на відпочинок.
Особлива
23.03.2012, 17:07
В нас були спільні кошти , як то кажуть збирали "в одну шкатулку". Та він заробляв набагато більше, і був проти, як я витрачала його, тому, як треба було купити харчі -витрачала свої спершу, а якщо він -то свої! А б'юджет то спільний!!!!! Кожен мав "вкладатися" в те, що заробив!!!!! А може його просто дратувало те, що я робила покупки... незнаю....... .Такий же він був.
Дивина тай годі, тобто якщо ви отримали 300 грн то мусіли тягнути цілий місяць відмовляючись від усього, а він якщо отримав з 10 тисяч нехай, то міг сходити в ресторан? а як же комунальні послуги? хто перший добіг до каси, той і платить?
Особлива
23.03.2012, 17:21
Комунальні платежі - їх сплачували його батьки. Ми жили спочатку у нього. А їжа... усе просто - він замовляв вечерю купував продукти, або я з його грошей купувала і готувала.
і вам подобалось таке життя? Чому ж ви не поговорили з чоловіком що як не крути, а жінці то видніше що купити додому,де зекономити, а покупка речей спільна. йдете разом на базар і купуєте і собі, і йому. він же заробляє не на себе, а на сімю, а дружина - це і є друга частини сімї.
Особлива
23.03.2012, 17:46
Ні не подобалось, тому і розлучилась, бо таку людину важко перевчити. Та й він не йшов на поступки. Так привик!
Я вам співчуваю і схиляю перед вами голову, що знайшли в собі сили показати такому чоловікові його місце і проявили свій незламний характер.
Особлива
23.03.2012, 17:54
Дякую!!!! Та його погрози і характер я ще і досі відчуваю у його словах.... і це мене лякає!!!
Інтуїція
09.01.2014, 15:27
Такий чоловік НІКОЛИ не буде любити свою сім ю.Для нього головне-своє власне "я".Тож від таких треба спокійно,але впевнено іти.
руда соня
14.07.2014, 09:03
В однієї з моїх подруг чоловік саме такий скупердяй. Живуть на її зарплату (не дуже й велику, між іншим), а він свою відкладає. Як вже вона не просила його ділити витрати, він не погоджувався. "Ми й так, -- казав, -- нормально живемо". Натерпілася, звичайно, бідолашна через його скупість. Ні на каву з колежанками піти, ні чогось ліпшого до столу купити... Але якось захворіла її мама. На ліки й операцію треба було десь 20 тисяч гривень. Де взяти такі гроші пенсіонерці, яка не має ніяких додаткових джерел прибутку? Ось тут на допомогу прийшов зять, той самий скупердяй. Мав наскладані гроші, то й оплатив операцію та інші витрати. І, до слова, без зайвого пафосу і самовихваляння. Ось тоді я задумалася: а може, деколи і добре бути скупим?
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Переклад: cheburapin