Перегляд повної версії : Б'є -- значить, любить? (Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" №9 (55) ЖОВТЕНЬ 2011 року)
руда соня
13.07.2011, 09:57
У моєї щирої подруги, майже сестри, є величезна проблема в сімейному житті. Заміж вона вийшла з палкого кохання за чоловіка, який старший від неї на десять років. Спочатку все було прекрасно, у них народилися сини-близнята, чоловік її тільки що на руках не носив. Проблеми почалися, коли моя Орися почала працювати. Чоловік спочатку ревнував її до кожного співробітника, потім навіть до своїх друзів на будь-якій забаві. Уперше вдарив її два роки тому, через те що повернулася з роботи на півгодини пізніше, ніж завжди. А тепер без побоїв не обходиться й тижня. І батьки, і я, й усі друзі давно переконуємо її розлучитися. Та цей Отелло після кожного скандалу за півгодини "тяжко кається", обсипає жінку квітами і каже, що любить до нестями. І вона його шкодує! Порадьте, дівчата (і хлопці також), як припинити це жахіття?
Чесно кажучи, то не є чоловік який підняв руку на жінку. Бо підняв раз , підніме і вдруге, втретє і так постійно. А сам казатеме - "я люблю" . Про яку любов може йти мова, хіба ,що безглузда ревність. Я не проти ревності , але ж не дотакоїь степені!!! За пам"ятай якщо чоловік жоч раз вдарив жінку, відчув над нею верх - то він не спинеться. Треба зразу щось робити. Впершу чергу не попуститися йому. На мою маму тато двічі пробував піднімати руку. А вона, хоч і на півтора голови нища, всеодно не далася йому бити. В хід пішло все і набір кружок і дорога ваза і мало люстро не впало зі стелі, якби тато не спенився- люстра шкода було , бо то баба подарувала! А ле то всьо було з хитрістю і розумом " крушки повс вуха і в подушки; ваза - чуть не вголову, але до столу; крісло не високо підняла і не достала до світільника. " Треба давати відпір , але завжди з головою , щоб біди не наробити.
Роксолана
13.07.2011, 11:51
Пам"ятаю як я зі своїми сестрми ще була мала, наша бабця завжди нам казала: дівчата не доведи господи, вийдете заміж і чоловік спробує підняти на вас руку. Одразу хапайте що бачите і йому у голову. Ніякої речі не шкодуйте в цей момент. Ні дорогої вази, ні гарної тарілки. Нічого. Якщо себе одразу не відстоїте, буде біда. Не знаю, можливо вона так казала з власного досвіду. Можливо колись дідусь теж намагався її вдарити. Не знаю, цього вона ніколи не казала. Але факт: дідусь бабцю боявся і поважав. Вже давно немає ні дідуся ні бабусі. Але ті її слова чомусь запам"яталися. Бо порада була мудра. У мене гарний чоловік. Такої проблеми як має твоя подруга Руда сонє я не знаю. Але якось у аптеці я була свідком як жінка побита чоловіком купувала ліки. На неї страшно було дивитись, вся чорна, зігнута. Напевно він їй відбив нутрощі. Бо розігнутись вона не могла і дихала важко. На слова людей і аптекарки, що ми вам викличемо швидку. Жінка відповіла: не треба, як дізнається про це -- уб"є. Руда соне, твоїй подрузі слід кинути того ката і не піддаватись на вмовляння. Це збоченці, які вже ніколи не зупиняться.
Я вважаю, що коли чоловік піднімає руку на жінку - він уже не чоловік, не мужчина, бо чоловік повинен захищати дружину, а не сам її кривдити. Думаю, що якби мій чоловік підняв на мене руку - то я б з ним не залишилася ні секунди більше, тому що якщо вдарив раз, це повториться, тому що він побачить що я не роблю нічого і він має надімною владу, що я його боюся і що через будь-яку провину перед ним (на його думку) він зможе мене вдарити. Це не правильно!!!! Я не розумію жінок які дозволяють підняти на себе руку!!! Жінки - ми повинні показати чоловікам, що ми не їх власність і що можемо за себе постояти! Руда соня, ви повинні це пояснити своїй подрузі, вона ще зустріне чоловіка який буде любити її і не дозволить собі підняти на неї руку!
В моєї жінки ще той характер. Часом буває дістає. Але я ні в якому разі не підніму на неї руку. Справжній чоловік повинен вміти стримувати свої негативні емоції. Та цей Отелло після кожного скандалу за півгодини "тяжко кається", обсипає жінку квітами і каже, що любить до нестями. І вона його шкодує! У вашої подруги скоріш за все психологія жертви.
В мене одразу виникло запитання - Руда соне, чому твоя подруга терпить знущання і не дає відсічі? Так, можливо вона боїться його, він сильніший за неї, але хай набереться сміливості і відповість тим самим. Доки вона цього не зробить чоловік буде впевненим, що має над нею владу. Олег правий, подруга почуває себе жертвою раз дозволяє із собою так поводитись. А її чоловік не мужчина, а слабак. Лише слабаки вдаються до такого. Можливо вона боїться залишитись сама із дітьми тому і терпить? Але ж вона не сама! Має батьків, друзів. Які допоможуть. Значить причина в ній самій. Чи хотіла вона сама хоч раз змінити ситуацію, чи лише жаліється?
руда соня
25.07.2011, 16:06
Коли ми з подругою говоримо про це, вона плаче і каже, що ось це востаннє чоловік підняв на неї руку -- так йому вірить. Каже, що ревнощі -- то єдиний його недолік, а поза тим він ідеальний. Боїться, що ніякому чоловікові не потрібна буде з дітьми і сама теж більше нікого не покохає. Та й фінансовий бік шлюбу для неї важливий. Чоловік її добре заробляє. А може, в неї дійсно психологія жертви, як каже Олег?
Звичайно, страшно залишатися одній з дітьми на руках, без грошей, роботи!!! А не страшно, що одного разу він не розрахує сили і взагалі її покалічить, чи падаючи вона зачепиться головою за кант стола і загине??? НЕ страшно, що діти з віком зрозуміють звідки в мами синці і перестануть її поважати, абе зненавидять свого батька??? Не страшно? А мені страшно, бо діти мають рости в нормальній сімї, а не там де панує насилля. І крім того, чому не спрацьову материнський істинкт, бо сьогодні він її бє, а завтра син захоче захисти маму і тоже "вигребе" по повній! Побиття пробачати не можна, раз перемучитися, пережити принизливу процедуру розлучення, встановити межі офіційних стосунків і продовжувати жити далі без тирана!
Знаєте, як кажуть, чоловік з жінкою поводиться так, як вона сама дозволяє. Жінки, які себе поважають, які сильні, кидають таких покидьків лише після замаху, не те, що побиття. Слабкі ж, які є жертвами усього свого життя терплять. Не розуміючи, що світ не завалиться, якщо піти від тирана. А гроші, за які чіпляється твоя подруга лише доведуть її до непоправного. Краще здоровою залишитись із дітьми ніж калікою, яка вже тирану не потрібна буде і він її викине як непотріб. Хай навчиться себе поважати і припинить чіплятись за матеріальне втрачаючи при цьому значно більше.
руда соня
23.08.2011, 09:17
Дівчата, Олеже, дякую!!! Ми разом з подругою зайшли на наш форум, і вона прочитала, як ставитеся до цієї проблеми. Спочатку обурилася, що я винесла на обговорення її біль, але потім мене зрозуміла. Вона розчулена, що стільки людей поставилися до її проблеми небайдуже. Пообіцяла мені, що сьогодні рішуче поговорить з чоловіком про розлучення в присутності батьків. Дякую за підтримку!!!
Говорили балакали -- сіли та й заплакали!!!!!! Та не поговрити їй треба, а один раз і назавжди вирішити, що принижувати себе -- це жити з людиною, яка може підняти на тебе руку. Тут розмови нічим не поможуть. Одразу виставити за двері подати на розлучення, або й без того викреслити цю людину зі свого життя!!!!
Світлана
29.08.2011, 14:59
Чоловік, здіймаючий руку на жінку, просто не впевнений в собі, слабкий, не здатний на самореалізацію себе, як повнокровної особистості. Шукає себе в домашньому насиллі, де він - "герой", "власник", "господар" тощо...:mad:
Молодець, Світлано! Підтримую! Таких "героїв" одразу на місце треба ставити. Шкода, що деякі жінки бояться їх або чекають, що одумається, або пробачають за подарунки.
Якщо є діти, а чоловік є досить непоганим батьком, то жінка буде жертвувати собою через дітей і не покине чоловіка, який її б'є. Зазвичай жінка кидає чоловіка або після першого побиття, або коли доведена до відчаю. Ваша подруга, наскільки я зрозуміла, до відчаю ще не доведена і ніякі ваші поради "кидай його" їй не допоможуть. Вона сама потім вам же й скаже: "якби не ти, ми жили б довго і щасливо". Не потрібно лізти в чуже життя, всі рішення вона повинна прийняти сама у своїй голові без сторонньої допомоги.
Світлана
03.09.2011, 12:56
Я згодна з Русланою, кожна жінка мусить брати на себе відповідальність за рішення в користь дітей, сім,ї. Але я не можу уявити "непоганим" батьком для дітей, який знущається над матір,ю... Діти отримують не менший стрес, ніж мама.
руда соня
05.09.2011, 13:41
Та яке "жили б довго і щасливо", Руслано?!! Останнього разу він її так "відфотошопив", що боляче було дивитися! Ну не можу я спокійно стояти осторонь, спостерігаючи за цим садо-мазо! А ви думаєте, дітине розуміють?!!!
Господи, який жах! Невже таке буває? Невже бувають такі чоловіки садисти. Я заміжня лише рік, зараз сподіваюся дитинки. Чоловік мене обожнює. Я навіть подумки не можу припустити, що він підніме на мене руку. Вашій подрузі Руда Соне дуже не повезло в житті. Навіть не знаю, що порадити.... Шкода її...
Бідося, і як же вона не розгледіла його раніше, ще до весілля? Нвже так безтямно була закохана. Та ж ще під час залицяння чоловіки мимоволі проговорюються щодо ставлення до жінки і вже тоді можна зрозуміти хто є хто. Що вже зараз казати... Тут або або. Або вона і далі терпить, або наважується перегорнути цю стоінку свого життя і почати все наново. Та ось чи не забракне сил?..
А твоїй подрузі з отим "фотошопом" піти б до дільничного! Заяву він може й не прийме, бо вони подружжя, але профілактичну бесіду з чоловіком проведе! І наступного разу чоловік би може задумався! Може б соромно стало! Хоча, я думаю, що доводячи таким чином свою чоловічу гідність він немає ні встиду ні сорому! Звичайно, що всі рішення має прийняти лише твоя подруга, Соне, без чиєїсь допомоги, бо благими намірами добре лише дорогу в пекло мостити! Поки жінка не усвідомить, що чоловік не має права -- ні фізичного, ні морального її бити, вона від нього сама не піде і буде пробачати до самої смерті, тьху-тьху! Але сподіваюся, що хоча б турбота про дітей, які ростуть в атмосфері насилля у сімї, і колись самі будуватимуть такі ж сімї, допоможе твоїй подрузі прийняти правильне рішення!!!
Правильно Zik, чоловіка можна "прочитати" ще під час першого побачення. Навіть незначні дрібнички, чи жарти на кшталт: "ти жінка знай місце" мають насторожити. а ті хто руки розпускає невдахи з купою комплексів. Вони самі бояться життя, тож відсіч одразу треба їм давати, аби навіть думки в нього не виникло за рахунок жінки підняти свою самооцінку.
Інтуїція
09.01.2014, 15:08
Це не чоловік,який б є свою дружину!!!Це навіть не ЛЮДИНА!Це звір!!!Як можна вдарити беззахисну жінку?Таких навіть слухати не треба,відразу за двері.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Переклад: cheburapin