Перегляд повної версії : Рік без сексу (Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" №10 (56) ЛИСТОПАД 2011 року)
Поговоримо про утримання від сексу, байдуже з яких причин це сталося.
Роксолана
07.05.2011, 13:44
Згідна з Алісою в тому, що в наш час це не проблема. Якби це було так складно, не було б черниць, священників.... Людина тим і вдрізняється, що може навчитись контролювати бажання свого тіла. І скільки б не називали секс основним інстинктом. Він аж ніяк не основний, бо піддається контролю, чого, приміром не скажеш про голод, коли хочеш їсти.
Багато лікарів і психологи в один голос стверджують, що тривала відсутність сексу вкрай шкідлива, особливо це стосується людей, які знаходяться в самому розквіті сил. Довге утримання може призвести до багатьох душевних і фізичних неприємностей. Дуже великий ризик опинитися в глибокій депресії. Адже секс має властивість боротися зі стресом, під час нього виробляються ендорфіни гормони щастя, які нам необхідні для гарного настрою. Не впевнена, що є гідна заміна сексу. Типу спорт, шоколад.... Так-що якщо з якихось причин це сталося потрібно шукати вихід.
Для всього має бути якась причина! Бо мені наприклад важко зрозуміти утримання, якщо все нормально в обох партнерів. І якщо вони ці партнери є. Але буває, що люди утримуються, бо лікуються. Але якщо коханого чоловіка немає, то кидатися на першого зустрічного, задля гормонів-ендорфінів, точно не треба. Тут краще утриматися. "Лучше как-нибуть, вместо с кем попало!"
Ось багато хто думає, що сексу немає лише в самотніх.... Неправда! Обручка на пальці ще не є свідченням регулярного статевого життя. Перегляньте анонімні опитування на цю тему. 65% одружених говорять про відсутність регулярного сексу. Натомість ті, хто "не прив'язаний" до ліжка має свободу вибору. Захотілося - знайшов когось. Усе будується виключно на бажанні, а не на почутті обов'язку. Не хочеться але мусиш...
Згідна з anet, що на першого зустрічного кидатись, звичайно, не треба. Саме тому підкреслюю - в самотніх утримання тимчасове.
До речі, часто причиною утримання є вагітність. якщо є загроза викидню, то займатися кохання не можна. Але тут є конкретна мета. І якщо чоловік хоче мати здорову дитину, здорову жінку, то може потерпіти. Але якщо прични ніякої нема, то утримання просто так -- це маячня! Не бачу в цьому сенсу. Хіба жінка хоче так чоловіка наказати! і себе заодно!
Якщо утримання тимчасове то чи варто про нього говорити? Приміром коли хтось з подружжя у відрядженні це одне, а якщо твоя половинка померла? Тут вже або-або.
Або викреслюєш секс зі свого життя, або шукаєш когось. Тут вже все залежить від особистості людини.
Про це і йдеться, якщо є причина, але без причини -- чоловік жінку не хоче, або вона стала фригідною? Утримання має мати мету! Якщо чоловік помер, то жінка має утримуватися! Або вдруге виходити заміж, а не гуляти просто через фізіологію!
Якщо під час утримання немає нав'язливих думок про секс, усе гаразд. А ось, якщо під час утримання, байдуже вимушеного чи спланованого переслідують постійні думки про секс, то через якийсь час від застою крові у жінок може початися невроз, а у чоловіків різко знижується рухливість сперматозоїдів. А довготривале утримання в чоловіків може призвести до імпотенції. Тому жіночки будьте обережні наказуючи чоловіка після сварки довгим відлученням від ліжка.
ага, не дадуть вдома, десь в іншому місці дадуть! тут треба бути на чеку!
Рік або більше року без сексу це стрес для організму, після якого він добре, якщо оговтається. Секс є природною потребою організму. Тому навряд чи варто позбавляти себе того, що закладено в нас природою без поважних причин.
Ого-го-о, рік без сексу- це вже забагато! Якщо все добре, всі здорові, то длячого мучити себе, когось і свій органісм. Хіба що є якісь ВАГОМІ причини.
galyna2104
09.08.2011, 13:03
:) природа мудріша за нас, і раз вона заклала це в нас, значить воно нам таки тре...
А я вчора дивилась документальний фільм про асексуалів - пари, які свідомо відмовились від сексу. Вони стверджували що їм так дуже добре, і що секс не є потрібним для людей. Лише для продовження роду. Наводили переконливі приклади. Ми не можемо жити без води, їжі, повітря, а без сексу МОЖЕМО. Більше того там розказувалось, що таких людей тепер на землі стає все більше. Можливо, починається нова еволюція в мізках людей на планеті. Я після цього фільму навіть замислилась, а чи справді секс такий важливий, як нас переконували?
galyna2104
22.08.2011, 07:32
а що за фільм? може варто його переглянути? Порекомендуйте....
він так і називається Життя без сексу. Дивилась тут: http://video.yandex.ua/users/sharnion/view/8/
Цікаве кіно. По-своєму автори фльму праві. Все більше схиляюся до думки, що секс нам даний лише для продовження роду. Пошукайте в інтернеті статистику щодо кількості населення на Землі, чи в окремо взятій країні. Людей стає менше. Природа сама регулює, яка кількість може жити на планеті. Природа, а не люди, закладає в кожного здатність до сексу. Тому казати, що місяць, рік, два... без сексу щось ненормальне і піддаватись загальноприйнятим шаблонам оточення не можна. Для когось це може бути цілком нормальним.
Роксолана
01.10.2011, 16:35
Суд французького міста Ніцца зобов'язав 51-річного місцевого жителя на ім'я Жан-Луї виплатити матеріальну компенсацію своїй дружині у розмірі 8,5 тисяч євро за відмову від виконання подружнього обов'язку, повідомляє The Daily Telegraph.
Згідно зі статтею 215 Цивільного кодексу Франції - Подружжя взаємно зобов'язуються жити разом, а це передбачає, що сексуальні стосунки
повинні стати частиною шлюбу. Це правове рішення було прийняте після того, як два роки тому 47-річна француженка подала на розлучення, звинувативши у розпаді шлюбу чоловіка, який не виявляв ніякої сексуальної активності.
Суддя з Ніцци дав подружжю розлучення, вирішивши, що повну відповідальність за розкол несе тільки Жан-Луї. Проте екс-дружині цього здалося недостатньо, і вона зажадала 10 тисяч євро в якості компенсації за відсутність сексу протягом 21 року шлюбу. Чоловік намагався виправдатися тим, що втома і проблеми зі здоров'ям не дозволили йому бути більш уважним у ліжку, проте суддю апеляційного
суду в Екс-ан-Прованс це пояснення не влаштувало. "Секс між чоловіком і дружиною є вираженням їхньої любові один до одного, у даному випадку
він був відсутній. Вступаючи у шлюб, люди погоджуються ділити все в житті, і це явно передбачає, що вони будуть займатися сексом", - заявив суддя, засуджуючи жителя Ніцци до виплати штрафу. Правда, сума виплати була знижена - із 10 тисяч євро до 8,5 тис.
А в лютому цього року повідомлялося про ще один судовий розгляд, пов'язаний із сексуальним життям людини. Тоді британський суд заборонив чоловікові, у якого рівень IQ складає всього лише 48 балів займатися сексом.
Бачите, навіть проблеми зі здоров'ям не є поважною причиною для відмови у ліжку. Особисто я підтримую британців.
А я не розумію як маючи здорову фізіологію і поруч постійного партнера навмисне відмовлятись від сексу? Асексуалів розумію: там принаймі обоє його не потребують і цілком задоволені життям. А щоб навмисне себе стримувати? Це лише додати собі болю і проблем зі здоров'ям.
Просто поняття сексу кожен сам для себе визначає. дехто займається цим просто щоб народити дитину, дехто, щоб отримати фізичне задоволення. А я думаю, що між двома закоханими -- це якась їхня особиста мова, коли вони один одного розуміють без слів. Ну не треба ж чоловікові розказувати, що в нас сьогодні на вечерю каша з котлетою, а потім секс у позі номер 6. ні, це відчуття близькості або є, або немає. І зрештою, якщо з людиною не хочеться займатися сексом, то й розмовляти з нею також не хочеться, і готувати вечері! немає близькості духовної і не буде фізичної!
Справді, не зрозуміла причина такого утримання. Якщо є мета - чекаєш коханого з тривалого відрідження чи звідкись іще, то це одне, а якщо просто нікого немає поруч - зовсім інше. Якщо таки друге - знову ж таки усе залежить від темпераменту, вдачі тощо. З власного досвіду не знаю, а зі слів розлучених подруг можу розповісти: одна моя приятелька довго не зволікає з цим, а друга, менш рішуча або більш закомплексована, каже, що чим далі, тим усе менше хочеться...
Не знаю, як в жінок, а один мій знайомий друг, на жаль також розлучений, такої проблеми немає. Біля нього завжди купа жінок...
дорослій статево зрілій жінці, а тим паче чоловікові утримання від сексу тільки зашкодить, це не моя власно думка, а лікарська! знайдіть собі нормального постійного, а головне - здорогово партнера[/URL]
Інтуїція
10.01.2014, 15:17
Потрібно знати,для чого виконується це утримання.Якщо людині дуже хочеться сексу і всі її думки тільки про нього,то це має сенс.А так - навіщо?
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Переклад: cheburapin