PDA

Перегляд повної версії : Моя сестра вийшла заміж за багатого (Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" 5 (75) ЧЕРВЕНЬ 2013 року)

Каріна
30.03.2011, 10:32
Моя сестра два роки тому вийшла заміж за багатія. Відтоді у наших стосунках з'явилася прірва, або іншими словами вони геть зіпсувалися. Таке враження, що вона взагалі ніколи не належала до нашої родини. Гроші геть її змінили. Причому за два роки! Я знаю, що у багатих своя філософія життя. Але останій раз на день народження мами вона принесла у подарунок набір дешевих келихів... А ви як думаєте? Багатство змінює людей?

Євгенія
07.05.2011, 10:52
Каріна, мені теж здається що це не ваша сестра змінилась ,а ви! А то що вона принесла на день народженя вашої матері дешевий подарунок-це можна пояснити як те що вона нехотіла виділяти себе ,що вона має багато грошей ,а ви не так багато..На мою думку-так багатство змінює людей ,но це невідноситься до тих людей ,які є вашою сім'єю!!!!

Квітка
07.05.2011, 18:12
Я б так категорично не казала, що багатство змінює. Ні. Просто ваша сестра потрапила в зовсім інше середовище. В багатих людей зовсім інша філософія життя, ви правильно кажете. І те, що вона принесла такий подарунок говорить про те, що вона не хотіла аби ваша мама почувала себе незручно. В цьому я згідна з Євгенією. Уявіть якби вона подарувала мамі діаманти. Вона б зраділа? Стала б їх носити? Думаю ні. Заховала б де подалі на "чорний день". або "як спадщину для внуків". Ви б її ще більше зненавиділи, що вона багачка. Просто пам'ятайте, що це ваша сестра. І спілкуючись не згадуйте про гроші. З власного досвіду знаю сім'ї, які на роль хресних беруть людей багатих з надією на те, що і їм щось перепаде. Повірте. нічого доброго з того не виходить.

Ірина
13.05.2011, 09:39
Не казала б так категорично, що гроші змінюють людину. Просто коли їх достатньо на багато речей дивишся інакше. Ваша сестра принесла такий подарунок, який прийнятний для вашої сім'ї. Бідні тим і відрізняються від багатих, що завжди хочуть кращого, дорожчого. Саме тому ви і ображені на сестру. Задайте собі питання: а щоб, ви подарували мамі, якби мали багато грошей? Ото ж бо.

Даша
25.05.2011, 20:12
Звичайно, гроші змінюють людей. Вони стають цинічними, холодними, байдужими. Їм байдуже до родичів, друзів. Можливо, хтось скаже, що так говорять ті, хто бідний. Я працюю на фірмі, власник якої є дуже багатою людиною. Так ось, коли я попросила аби організація надала мені кредит в розмірі моєї зарплати. Мені відмовили. Хоча сума була незначна і я б її повернула за рахунок зарплати. Мовляв радій, що тут працюєш, а твої проблеми лише твої. А щодо вашої сестри Каріно, змиріться з тим, що вона багачка.

anet
23.06.2011, 21:50
Ну-ну, а Каріна мабуть сподівалася, що сестра тепер почне їх обдаровувати дорогими подарунками. А чому вона має це робити? Ну подарувала набір келихів! І хто після цього жлоб, якщо ви зразу ж побачили, що вони дешеві????? Може її чоловік обмежує в грошах? Може їй допомога і підтримка потрібні від вас? А ви -- "золота" сестра! Подарувала мамі дешеві келихи -- значить зазналася!

Єва
07.07.2011, 13:47
Шкода, що дівчата "напали" на вас, Каріно, а не уточнили ще деталей прірви... Бо у мене схожа ситуація. Ми із сетрою ділили в дитинстві один горщик, одне ліжко. Позичали одна одній гарні речі на побачення. Було так, що навіть скинулись і купили оду шубу на двох. Я спала з нею на одну дивані аж до заміжжя... Нас батьки дуже добре виховали. Моя сестра була для мене найближчою людиною. Але з часом рівень її доходів суттєво зріс. І прірва шириться. Здивуєтесь, як? Поясню. Чи можемо ми, як жінки, обмінятися, наприклад, рецептами страв, якщо у моєї сестри є домогосподиня, а у неділю вона йде із сім'єю у кафе, ресторан чи на піцу. Чи можемо ми піти на разом за покупками, якщо вона може в одному бутіку за півгодини витратити 5 тисяч гривень? А я? Ми можемо разом поїхати відпочивати у "супер ол інклюзів" в Туреччину? Ви думаєте, я не роблю кроків на зустріч? Маю дачу, де вирощую ягоди. Отож везу її дітям екологічно чисті продукти. Думаєте, її діти їли кислі вишні з мого саду, якщо навчені на усіляки снікерси? Гроші не зіпсували мою сестру, але віддалили її від мене, і моїх дітей від її. Оце дуже шкода, адже ми ж все такі рідня. Підкажіть, що робити????????????

Nadiya
07.07.2011, 14:21
Нерозумію, чому ви всі ставите таку "жирну" риску між багатими і бідними. Адже кожен із нас може стати як багатим, так і бідним. Знаю дуже повчальну притчу:
"Жило два брати, один був дуже багатий. а другий бідний. Багатий завжди бідному помагав, нівчому не відказував. А бідний замість того ,щоб дякувати йому, заздрив, і казав, що брат гордиться багатстом. Одного разу він пішов до мудриця і почав йому жалітися - ми обоє брати, разом росли, то чому у брата мого все ведеться і багатство є, а я не менше працюю, стараюся, але ніяк не можу розбагатіти? Мудрець відповів:-іди додому і повісиш на усіх дверях табличку із надписом "Все так не буде". І як будеш заходити завжди читай. Бідняк так і зробив. Пройшов час, він поступово розбагатів і забув про надпис на дверях і про те, що був бідним. Почав гордитися, що він багатий. Та одного разу виходячи із хати закрив двері і прочитав надпис "Все так не буде". І знову став бідним."
Тож найголовніше не те чи багатий ти чи бідний, а те ,щоб ти не загордився. Тож Каріно не дивися, що твоя сестра багатша за тебе, а просто будь їй сестрою. Може вона сама хоче відновити стосунки і їй не хватає тебе, а ти завжди насторожі і ставиш межу між нею і собою.А якщо вона трошки загордилася, то спробуй з нею просто поговорити, об"яснити, що тобі не подобається і , що ти хотілаб змінити у ваших відносинах. Удачі вам і не забувайте , що ви рідні сестри, рідна кров. Під одним серцем були, одні руки вас годували, одні батьки виростили. Цініт це понад усе.

Красуня
19.08.2011, 09:25
Гроші змінюють людей. Причому всіх, байдуже чи ви є родичами, друзями, сусідами. немає значення. У багатих свій погляд на життя, якого бідним не зрозуміти. Не скажу, що вони псують. Скоріше гроші показують справжнє нутро людини. У твоєму випадку Каріна сестра прсто не хотіла ставити маму, та і вас загалом у принизливу ситуацію. Погодься, якби вона принесла дорожезний подарунок, як для вас, ви б почувались ніяково. Бо не змогли б подарувати сестрі рівноцінний. Тіштесь, що вона взагалі від вас не відріклася. А могла б...

руда соня
05.09.2011, 14:39
Я не знаю, чи змінюють гроші людину кардинально, чи ні -- сама ніколи не мала їх надто багато:). Та й серед моїх близьких немає людей, на яких зненацька впали великі гроші. Все ж не думаю, Каріно, що варто так однозначно казати: "Вона скупа, бо багата". Буває, що кількість грошей визначає психологію людини. Можна бути бідним жлобом. А у вас, можливо, психологія пролетарія: "Багаті повинні ділитися з бідними". Не повинні! Вони позбавлятимуть бідніших стимулу до кращого життя. Може, ви просто хочете жити на всьому готовому? Не бійтеся зазирнути у власну душу. А те, що сестра не хоче гоноруватися своєю заможністю, лише свідчить про неї як про шляхетну людину.

galyna2104
05.09.2011, 17:12
люди, віддалити сестру від сестри чи брата від сетри можуть і не гроші!. від людини все залежить. от у мене двоюрідна сестра, з якою ми разом росли, кавалєрилися і все таке, зі мною не спілкується вже 6 років. а все чому - бо я заміж вийшла, а вона на той час ще ні. і байка що вона вже зараз заміжня і має чоловіка троха заможнішого ніж мій коханий, і доню вже теж собі нажили... вона сі обідила, бо щось їй встрелило.... і багатства тут не було і близько...
висновок - головне залишатися людиною, і щоби "не заходив заскок", як казали наші бабці.... на жаль, у сучасному світі родина не цінується як опора в житті.....

Світлана
06.12.2011, 20:26
На мою думку, вся справа в людях, а не в тому матеріальному статку. Адже можна наводити безліч прикладів, коли саме заможні люди добровільно допомагають нужденним, стають спонсорами інтернатів, лікарень, доброчинних заходів тощо. І, навпаки, бідний з бідного три шкури здере "в рідній хаті". Це вже класика жанра...

Maria
30.04.2013, 15:18
Згодна з тими, хто вважає, що в даній ситуації не люди змінилися, а обставини довкола людей. Хіба можуть назавжди стосунки залишатись таким, як у дитинстві? Діти виростають, кожен набуває якось досвіду, щось змінюється. І якщо погляди, інтереси і статки (так, і це теж) залишаються приблизно рівними, то й стосунки продовжуються. Якщо ж щось кардинально змінюється, то колишні близькі люди бачаться і спілкуються в ліпшому випадку на родинні свята.
Це трохи сумно, але ж не трагічно. Кожен повинен бути щасливий у своєму середовищі. Головне, знати, що в тяжку годину тебе підтримають і бути готовим підтримати також.
А порівнювання -- багата/не багата, вийшла заміж/не вийшла, добре заробляє/так собі -- здебільшого надумане і тільки псує стосунки. Просто треба зрозуміти, що настали зміни, й прийняти це, а не боротися.

Роксолана
12.05.2013, 07:55
Дівчата, потрібно жити своїм життям, звісно, прагнути кращого. А ось від багатіїв, якщо ви такими не є краще триматись подалі. І не тому, що хтось багатший, а ти бідніша. Як тут правильно казали у багатих своя філософія життя, свій світ в якому вони живуть. Ось приміром, моя родичка вийшла заміж за заможного чоловіка. Одного разу вона запросила мене на спільний шопінг. І що? Коли вона у першому ж бутику в Кінг Кросі залишила 5 тисяч я зрозуміла, що більше спільних шопінгів в нас з нею не буде. Вода і олія не змішуються. Тож навіщо цим перейматися? Варто цінувати те, що маєш і жити своїм життям.

Крістіна
12.05.2013, 09:02
Моя сестра два роки тому вийшла заміж за багатія. Відтоді у наших стосунках з'явилася прірва, або іншими словами вони геть зіпсувалися. Таке враження, що вона взагалі ніколи не належала до нашої родини. Гроші геть її змінили. Причому за два роки! Я знаю, що у багатих своя філософія життя. Але останій раз на день народження мами вона принесла у подарунок набір дешевих келихів... А ви як думаєте? Багатство змінює людей?

Каріна, розповім тобі свою історію... Я вийшла заміж за дуже багатого чоловіка. Багатого, але негарного, незграбного, якого я не кохала. Але я я приховую це від всіх і навіть від себе самої. Я просто змусила себе не помічати усього цього, бо є гроші. Я так довго вірила що зможу заробити на достойне життя сама, що втомилась цього чекати. Мені 35. Я молода і гарна. І моє теперішнє життя відрізняється від колишнього. І лише я знаю, яку ціну плачу за це все. Але ось родичі... Мої рідні змінились. Не знаю, як це пояснити, але в їх очах я бачу лише заздрість і очікування подарунка. Так-так з приводу і без. Сестра щотижня чекає. що я віддам їй дещо зі свого одягу. Каже: ти ж і так собі новий купиш. Мама натякає: пора б ремонт зробити, це означає "доню що для тебе двадцять тисяч, найми майстрів". Можливо, це через те, що я попервах справді дуже допомагала всім. Дарувала гарні подарунки. Ось вони і звикли. Ти кажеш, Каріно, що твоя сестра подарувала дешеві келихи, а у твоєї мами що у серванті до цього стояли золоті?

anet
12.05.2013, 12:52
Я згодна з Крістіною. Але споживацьке ставлення до рідних не може статися за один день. Просто якщо сестра любила сестру бідною і завжди хотіла їй допомогти, то чому вона не любить її багатою -- просто так, не за золоті келішки чи за дорогий ремонт. Гроші змінюють не саму людину, а ставлення до неї. Якесь очікування оточуючих -- ну, давай, допомагай, ти ж нам рідна, можеш! Коли б цього не було, то й самій хотілося б швидше щось зробити, я думаю. І до речі про спільний шопінг -- може ця родичка просто не звернула увагу на твою реакцію чи не може порівнювати, бо 5 тисяч для неї як для нас 50 грн.? Чому б їй про це не сказати? Іноді коли мовчать чи недоговорюють, інші просто не розуміють чому. Звісно, якщо людина хизується можливістю шиканути, то з такими й справді важко спілкуватися. Я часто спостерігаю таке між молодими мамами -- живе сімя на зйомній квартирі, але купує дитині ходулі чи стільчик для годування за 10 тисяч гривень, тільки тому, що багата сестра сказала, що оплатить! Це звичайний рагулізм і з такими й справді не хочеться спілкуватися. Такі використають кожного для власної вигоди!