PDA

Перегляд повної версії : Третя дитина. Варто чи ні? (Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" 3 (73) КВІТЕНЬ 2013 року)

Sandora
01.04.2012, 13:05
Всі ми знаємо,що діти - це квіти життя,без них воно сіре та одноманітне. Але,у наш час,виростити дитину дуже важко,з кожним роком її потреби зростають. Чи варто,при сьогоднішніх умовах забезпечення населення в нашій країні,народжувати ще одне маля,якщо в сім'ї вже є двоє дітлахів? Яка ваша думка з цього приводу?

Роксолана
01.04.2012, 14:07
О-о-о-о-, моя сестра з дня на день сподівається четвертої дитини! Звісно, навіть у родині ми їх не розуміємо. Але її свекруха гарує в Італії. Вже купила квартири двом її дітям. Щотижня пересилає харчі, одяг, іграшки і гроші. Чоловік теж заробляє достатньо. Так що в таких умовах вона і 10 дітей може мати. А ось коли з фінансами сутужно, то і одну дитину важко ростити.

Sandora
01.04.2012, 14:33
Я створила цю тему,тому що сама нещодавно дізналася,що втретє вагітна. Всі вмовляли позбутися дитини,адже і з двома важко,але я не змогла... А тепер думаю,чи зможу я з чоловіком забезпечити їм гідне майбутнє. Так хочеться,щоби вони все мали,не були гіршими за інших...

Bogema
01.04.2012, 14:45
вбивати частинку себе категрично ні!!!! Подаруйте дитинці життя!!!! А щодо забезпечення, то знаєте, який зараз час. Сьогодні може бути сутужно, а за якихось років 5, все перевернеться з ніг на голову! Он мої батьки відкладали ще до мого народження гроші на книжку, по тих мірках, вони були олігархами, а тепер слабенький середнячок :(. Головне дайте дитині правильне виховання. В мене сусідка має трьох дітей, самі бідні, працює тільки чоловік. Але які ті дітки чемні і хороші, які ж вони привітні і виховані. Старшенький має рочків 7 і допомагає мамі по догляду за сестричкою 1,5 рочки. І я вам скажу, в цих дітей велике майбутнє!

Sandora
01.04.2012, 14:52
Спасибі за підтримку! Так хочеться надіятись,що в майбутньому все буде добре!

Оксанка
01.04.2012, 16:40
Дуже добре, що ви вирішили народжувати. У мене теж є брат і сестра. Ми вже всі дорослі, маємо сім"ї, але дуже щасливі, коли разом зустрічаємось і спілкуємось.

Sandora
01.04.2012, 16:52
Просто,багатодітні сім'ї у мене асоціюються з убогістю. Згадую своїх однокласників,де було троє і більше дітей,вони якісь такі недоглянуті,в старому запраному одязі... Я не хочу такого майбутнього для своїх маляток(((.

Олена
01.04.2012, 17:38
Просто,багатодітні сім'ї у мене асоціюються з убогістю. Згадую своїх однокласників,де було троє і більше дітей,вони якісь такі недоглянуті,в старому запраному одязі... Я не хочу такого майбутнього для своїх маляток(((.

Так, ви праві. З убогістю. Я в родині перша, маю двох сестер. Доглянутість полягала в тому, що молодші сестри донашували мій одяг, а мені новий купувався лише тоді, коли з під сукенки вже виднілися трусики, а довгі рукави ставали короткими. Пам"ятаю як у 13 років мені купили нові мешти, так ось я носила їх до 17 років і мусила викинути, бо на підошві вже були дірки. Попри те, що мама не працювала і була вдома. Я мами не бачила. Вона не мала часу аби мене вислухати, приголубити. Бо весь час мусила щось робити. Я не мала подруг бо батьки веліли сестер глядіти, я стала підлітком хотілося з однолітками погуляти, в кіно сходити, але ні. Не можеш, бо грошей немає на кіно. І навіщо тобі подруги? Маєш сестер.
А коли сестри виросли теж у школі соромились старого одягу, ніколи не брали участі у шкільних виставах чи інших заходах. Так що я впевнена, що багато дітей треба мати тим, хто може забезпечити дітям нормальне життя. Окремий одяг, іграшки, ліжко... Але, звичайно це мій приклад, у вас я впевнена все буде інакше. Тепер держава дає немаленькі гроші на третю дитину. Тож у вас все буде гаразд. :)

Sandora
01.04.2012, 18:11
Олена,співчуваю... Держава то виділяє гроші,але до шестирічного віку. Спочатку дитина ще нічого такого не потребує,а от коли вже до школи піде,от тоді й почнеться... На даний момент чоловік не має постійної роботи,але надіюся,що згодом все владнається.

Delfi
01.04.2012, 20:24
Sandora, народжуйте дитинку! Діти це щастя! У мене двоє діток, вони ще маленькі але все просять братика чи сестричку :) Знаєте як моя бабця завжди казала: дасть Бог дитину, дасть і на дитину! Бажаю вам здоров"я! :)

Sandora
02.04.2012, 10:17
Народжувати я буду - це однозначно. Просто боюся за їхнє майбутнє...

anet
10.04.2012, 22:07
Знаєте, якщо Бог дає дитину, то дасть і на дитину! не хвилюйтеся про дурниці. я в такому випадку згадую сімю свого чоловіка -- їх пятеро. І будь-яке свято -- повна хата гостей, але всі рідні!!!! завжди весело і дружно. Але є й інші сімї -- моя подруга -- одиначка. На Пасху завжди проситься до нас в гості, щоб не сидіти самій чотирьох стінах і не обговрювати знову улюблений мамин серіал! Все пізнається в порівнянні! Але я сама -- мама двох дітей, тому уявляю як вам зараз страшно!

Світлана
16.04.2012, 22:07
Sandora, народжуйте дитинку! Діти це щастя! У мене двоє діток, вони ще маленькі але все просять братика чи сестричку :) Знаєте як моя бабця завжди казала: дасть Бог дитину, дасть і на дитину! Бажаю вам здоров"я! :)

Цілком підтримую!!!:)Бог любить тройцю! Головне, щоб дітки були здоровими, а все інше приложиться;)

Nadiya
19.04.2012, 06:59
Знаєте, якщо Бог дає дитину, то дасть і на дитину! не хвилюйтеся про дурниці. я в такому випадку згадую сімю свого чоловіка -- їх пятеро. І будь-яке свято -- повна хата гостей, але всі рідні!!!! завжди весело і дружно. Але є й інші сімї -- моя подруга -- одиначка. На Пасху завжди проситься до нас в гості, щоб не сидіти самій чотирьох стінах і не обговрювати знову улюблений мамин серіал! Все пізнається в порівнянні! Але я сама -- мама двох дітей, тому уявляю як вам зараз страшно!

Я цілком згідна. коли багато дітей збирається в батьківській хаті то завжди свято. У мами є 6 братів і 6 сестер, а у тата 3 брата і сестра, тож родина в мене розкидана чудь не по всій Україні і не тільки. Зате в гості є куди поїхати. Проте співчуваю як бабусям їх важко було виховувати.:confused:

Марія2012
23.04.2012, 20:42
Діти це найкраще, що може бути. Де більше дітей тим більша злагода потім буде, бо ак виросте один егоїст тоді батьківські очі весь час будуть в сьозах.

руда соня
24.04.2012, 21:35
Знаю одну жінку, в котрої п'ятеро дітей. Дуже дружна, гарна сім'я. Діти припильновані, гарно вдягнуті, мають два комп'ютери. Не подумайте, батьки не олігархи, просто шукають можливість заробити. Так що, Sandoro, не бійтеся, що ваші діти бідуватимуть. Адже у них є здорові й люблячі батьки,які піклуватимуться про добробут своїх малят.

Sandora
09.05.2012, 16:16
Велике спасибі всім за підтримку! Ви мені дуже допомогли!

Крістіна
29.06.2012, 20:09
Хочу до всього ще додати, якщо маєте бабусю, дідуся, які допоможуть, то взагалі рай Божий! Можна родити і родити.

Чіка
01.07.2012, 07:45
Золоті слова...

Світлана
20.07.2012, 18:05
Як гарно, що Бог дає Вам нащадків)))) Цінуйте і бережіть - це Ваше найбільше щастя - мати продовження в дітях))))

Світлана О.
25.08.2012, 13:35
Sandora, я Вас дуже розумію, бо опинилась у такій самій ситуаціїї. Я також чекаю на третю дитину і в мене такі ж переживання, крім того різниця у віці між дітьми мала (старшій донечці 5років, а синочкові -2). Я навіть нікому не можу розповісти про те, що вагітна, боюсь, мене не зрозуміють, але не народити свою дитинку я не можу. Тому прошу в Бога сил і терпіння, щоб я могла виростити і виховати своїх дітей добрими і порядними людьми.

Sandora
26.08.2012, 13:43
Світлано О.,все буде добре! Ми всі уже з нетерпінням чекаємо народження малятка,хоча раніше воно було "не бажаним". Моїм діткам взагалі 3 і 2 рочки,але я за це не переймаюсь. Головне,щоби усі здоровенькими були,а там - якось буде. А на рахунок людей,то вони поговорять і перестануть. Найважливіше - твердо стояти на своїй позиції! Бажаю Вам сил перейти через все це!

Марія2012
28.08.2012, 21:51
Світлано я вас щоро вітаю, як би там не було в житті дитина найкраще що у нас є. Бережіть себе і своє майбутнє маля.

Світлана О.
05.09.2012, 13:24
Дякую всім за підтримку!!!

anet
05.10.2012, 18:02
Знаєте, на мою думку нині діти -- це наша головна інвестиція. І не треба думати, щоб діти мали якнайкращий телефон і комп. Головне щоб росли здоровими і повноцінними дітьми, всебічно розвивалися. Ясно, що усі гуртки і заняття коштують грошей, але це краще оплачувати і бачити, що твоя дитина роквітає як квіточка, аніж справді як наші батьки відкладали на книжку, і в один день дізналися, що усе зникло! Сама чекаю народження третьої дитини, також пройшла усі ті кола пекла про які писали дівчата -- і думки про осуд сусідів, і переживання, як воно буде , чи зможемо матеріально допомогти колись своїм дітям. Та сьогодні думаю, що на все воля Божа! Зрештою, хтось тут правильно сказав -- Бог любить трійцю!

Фіалка
05.10.2012, 19:45
Я з такою проблемою ще не стикалася, але нас в моєї мами четверо... І четверту дитину вона народила у 38 років, при тому мені вже було 18, я найстарша дитина в сім'ї. Мама сильно ризикувала, бо перерва між пологами була 10 років, та і люди багато чого говорили, але ми справилися і тепер у нас є маленька сестричка, наша потіха. Час так скоро летить, їй вже буде 4 рочки і ми вже не уявляємо свого життя без нашого маленького сонечка)))))))))))

Марія2012
24.10.2012, 18:20
Так Фіалко час біжить швидко, всі старші діти розбіжуться по своїх гніздах, а ваші батьки почуватимуться молодими, бо у них маленька дитина. Батьки молоді доти, доки у них є малі діти.

Maria
18.02.2013, 09:21
Мені здається, про цю ситуацію можна сказати метафорою про напівповну/напівпорожню склянку. Для когось багато дітей -- це коли сутужно з грішми, для когось -- велика гамірна сім я, для когось багато братів і сестер -- неможливість мати новий одяг чи окрему кімнату, для когось -- можливість завжди мати підтримку в житті, для когось -- осуд сусідів, які вважають, що це негодиться, а для когось -- заздрість бездітних сімей.
Все залежить від виховання, від того, як самі батьки на це дивляться і як вони дітей навчать на це дивитися. Щоб діти були щасливі грошей не треба, потрібна батьківська любов і безмежна мудрість.
Ясна річ, коли люди, зважаючи на матеріальні умови, утримуються від народження дитини, тобто дбають, щоб не завагітніти -- це інша річ і тут їх теж можна зрозуміти й підтримати. Однак, якщо все ж жінка завагітніла, її теж треба тільки підтримати, а навіть натякати на аборт чи ставити жінку в такі умови, щоб вона про це подумала, -- гріх, нелюдяність, жорстокість.
Бажаю всім сили духу, щоб не заважати на думку інших у таких інтимних для сім ї справах (знаю, це важко, бо наш радянських менталітет підсилений галицькими традиціями дуже міцно вкоренився). І я від душі підтримую тих, для кого діти -- це насамперед благословення і радість.
Я сама хочу другу дитину і якби дозволяло здоров я і вік, обов язково наважилася б і на третю. Хоча, я не зарікаюсь, можливо, після другої запланую і третю :)

Красуня
21.02.2013, 13:58
Заздрю тобі Sandora, по доброму заздрю. Ти сподіваєшся третьої дитини, а мені досі не вдалося вмовити чоловіка на другу дитину. Він каже, що нам достатньо однієї дитини. Маємо синочка, а я так мрію про донечку!!! І жити маємо де, і заробляємо добре, і наш син має усе, що потрібно. Але ні...., чоловік ні в яку. А діти це щастя.
Із доброю заздрістю дивлюсь на свою сусідку, яка має трьох дітей. Усі діти доглянуті, двоє школярів. Знаю, що вона мало спить, бо ж стільки всього зробити треба. І чоловік її не дуже заробляє. Але скільки ця жінка має мудрості. Я ніколи не
чула щоб вона крикнула на когось з дітей чи змусила, як тут писали, старшого доглядати менших. Можливо і мені колись пощастить.

Даша
21.02.2013, 14:15
Діти це найкраще, що може бути. Де більше дітей тим більша злагода потім буде, бо ак виросте один егоїст тоді батьківські очі весь час будуть в сьозах.

Не кажи Марія2012, що батьки в сльозах від одного будуть. Ситуації ж різні бувають. Я знаю родину де троє дітей, але один одного знати не хоче. Між собою не дружні. І очі цієї багатодітної матері весь час у сльозах. Думаю там причина у батьках, вони їх так виховали. А в хлопців, а вони вже всі підлітки, очі сумні-сумні, що мимоволі починаєш їх шкодувати. І одягнені діти так собі.

Sandora
21.02.2013, 21:00
Велике всім спасибі! Ви допомогли мені поглянути на цю ситуацію з іншого боку. Тепер я впевнена,що все буде добре. Уже маю ще одну донечку-красуньку,вона - як маленьке янголятко. Всі дуже тішаться нею,а колись вмовляли зробити так,щоб її не було...

Юльчик
24.02.2013, 10:10
Молодчинка Sandora, що народила дитинку, хай маленька росте щасливою.:) Я особисто сама з багатодітної родини. Росла у дружній люблячій сім"ї. Маю чотирьох братів. Але тепер чомусь з батьками лише я спілкуюсь. Брати зайняті своїми сім"ями, бізнесом, клопотами. На свята кожен зі своєю сім"єю. Хоча ніхто ні з ким не сварився. Деколи думаю, чому так стається в дорослому житті?

anet
27.02.2013, 14:11
А я знаю таких багатодітних мамів, які на старості втікають на село від дітей і внуків. Живуть собі там і не дуже й когось чекають у гості. Тому тут не тільки про виховання йдеться, а про те наскільки жінка хоче мати багато дітей, чи вона готова до цього -- кожного обняти, поцілувати приголубити. Вміти вислухати всіх одночасно. А якщо для неї діти -- мука і тягар, то й народжувати не варто. Я колись дуже хотіла багато дітей, потім думала, що багато не треба, бо звідки для них усіх любові набрати. А тепер розумію, що дитина народжується і ти вже його любиш якось інакше ніж попередніх дітей. Бо кожна дитина потребу якоїсь іншої любові і уваги -- це я вам з власного досвіду кажу.

Світлана О.
10.05.2013, 00:21
Моєму синочку (третя дитина) уже 4 місяці. Я щаслива багатодітна мама

anet
10.05.2013, 10:53
Вітаю, а моєму скоро буде піврочку -- і це не тільки я щаслива багатодітна мама, але й чоловік лише тепер почав себе поводити як тато. Його цікавить як він спав удень, а що робили старші, бо до того я чула лише те, що він дуже змучений, невиспаний і т.д. Колись знайома казала, що чоловіки стають татами після третьої дитини. Не знаю, чи це якась відповідальність інша прокидається? Ви як думаєте?