PDA

Перегляд повної версії : Домашні тістечка та морозиво


Оксана
27.03.2011, 15:34
Тістечка сирно-яблучні

Необхідні продукти
---------------------
Для форми: 37х22 см

Для тіста:

0,5 кг борошна;

1 пачка маргарину;

3 жовтки;

1 склянка цукру;

1 ст. л. порошку до печива.

Сирна маса:

800 г сиру;

4 яйця;

1-1,5 скянки цукру;

2 ст. л. манки;

1 ст. л. крохмалю;

сік 1 лимона.

1 п. ванільного цукру;

3-4 яблука.

Для крему:

1,5 склянки молока;

0,5-1 склянка цукру;

100 г масла;

1-2 ст. л. борошна.


Для прикрашання:

1 плитка чорного шоколаду;

4 шт. потертого на тертці печива.


Приготування
--------------------

Спекти у духовці яблука.

Вийняти, відставити.

Замісити пісочне тісто. Розділити його на дві частини.

Сир двічі змолоти на м'ясорубці. Додати цукор, ванільний цукор.
Збиті окремо від білків жовтки. Добре вимішати. Додати манку,
крохмаль. В кінці додати збиті на піну білки. Ретельно перемішати
і викласти на одну частину тіста розкачану
на змащеній маслом бритванці.
У сирну масу занурити половину спечених яблук. Спекти до готовності.

Так само спекти другий корж.

Зварити крем. В охололий крем додати збите масло.
Намастити кремом один корж. Зверху на нього покласти другий,
тістом на крем. Зверху змастити кремом. Посипати крихтами печива.
Розтопленим шоколадом
нанести візерунок. Порізати гострим ножем на тістечка.


Секрет
---------------


Секрет полягає у тому, як печуться яблука. Яблука обібрати,
порізати на тонкі скибочки,
розкласти одним шаром на неглибокому дечку й
пекти в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин, накривши фольгою.

Оксана
27.03.2011, 15:36
Тістечка маково-полуничні

Необхідні продукти
---------------
Для форми 25х21 см

Маковий корж:

1 склянка цукру;

1 склянка борошна;

1 яйце;

1 склянка сметани;

0,5 склянки маку;

1 ч. л. гашеної оцтом соди.


Білий корж:

1 склянка цукру;

1 склянка борошна;

1 яйце;

1 склянка сметани;

1 ч. л. гашеної оцтом соди.


Для начинки:


2 пачки полуничного желе;

полуничний джем.

Для крему:

1,5 склянки молока;

0,5-1 склянка цукру;

100 г масла;

1-2 ст. л. борошна.

Для прикрашання:

1 плитка чорного шоколаду.

Приготування
----------------------

Замісити усі складники і спекти один маковий та один білий
коржі. Білий корж розрізати вздовж. Аби вийшло два тонкі коржі.

Желе розвести в половині зазначеної на упакуванні води. Охолодити.
Залити у квадратну форму і поставити у холодильник аби застигло.

Зварити крем. В охолоджений додати збите масло. Ще раз збити міксером.

Перекладати так: білий корж,на нього намастити полуничний джем.
На джем крем. На крем викласти застигле желе. На желе маковий корж,
який знову змстити кремом. На крем -- желе. На желе трохи крему і зверху білий корж, який залити шоколадом.

Залишити на годину на столі. Потім поставити у холодильник аби застиг.
Нарізати на тістечка.

Секрет
--------------
Пляцок розрізати на тістечка гострим ножем лише після того,
як він добре застигне у холодильнику.

Оксана
27.03.2011, 17:13
Бiсквiтне розмаїття
---------------------
Усi звикли, що кульмiнацiєю прийняття є частування тортом. Проте
бувають випадки, коли торт їсти незручно, наприклад, на фуршетi, природi,
святкуваннi уродин в офiсi. В таких випадках бiльш прийнятним варiантом будуть
тiстечка. Але не магазиннi, а домашнi -- смачнi та надзвичайно
апетитнi. Отож, спечемо їх разом iз "Порадником".
----------------
Необхiднi продукти
----------------------
На тiсто:

10 яєць;
10 ст. л. цукру;
10 ст. л. борошна;
2 ч. л. порошку до печива;

На крем:

2 -- 2,5 пачки масла;
2 банки згущеного молока.


На просочування:

1 склянка води;
1 -- 3 ст. л. цукру;
50 г коньяку (на бажання).


На оздоблення:

баночка коктейльних вишень;
тертий шоколад;
бiла кокосова стружка;
мак;
дрiбно меленi горiхи;
полуничне желе;
банан;
готовi кондитерськi прикраси.


Приготування
------------------------

Крок 1
---------------

Бiлки вiддiлити вiд жовткiв. Бiлки збити з цукром на густу пiну.
Не перестаючи збивати, додати до бiлкiв по 1 жовтку.
Борошно просiяти, змiшати з порошком до печива, потроху всипати
до яєчної маси, весь час легко помiшуючи тiсто.
Спекти бiсквiт у круглiй тортiвницi.
Готовий корж розрiзати на чотири частини. Склянкою з гострим обiдком
вирiзати кружечки. Вiдставити.

Крок 2
-----------------

Зварити цукровий сироп для просочування. Дати йому охолонути. На бажання
до сиропу можна додати 50 г коньяку.
Залишки бiсквiту змолоти на м'ясорубцi.
З масла i згущенки приготувати крем. Меншу частину крему додати до
меленого бiсквiту. Добре вимiшати. Бiльшу частину залишити для
намащування кружечкiв, обмащування бокiв i оздоблення.

Крок 3
----------------

Бiсквiтнi кружечки просочити цукровим сиропом, намастити кремом.
Далi беремо два просоченi й намащенi кремом кружечки i
вкладаємо мiж ними шар меленого та змiшаного з кремом бiсквiту.
Обмащуємо боки кремом.

Крок 4
-------------

Готовi тiстечка посипаємо меленими горiхами, iншi --
маком або кокосовою стружкою, або ж тертим шоколадом.

Крок 5
-----------------

Верх кожного тiстечка також змащуємо кремом i оздоблюємо на
свiй смак: коктейльною вишенькою, готовими кондитерськими прикрасами
або тертим шоколадом, або бананом i желе.
Кожне тiстечко викладаємо на мереживну серветку.

Секрет
------------

У процесi приготування жоден продукт не пропаде -- навiть
залишки бiсквiту використовуємо для наповнення тiстечок.
Бiлки для бiсквiту обов'язково треба охолодити.
Не можна збивати бiлки в алюмiнiєвому банячку, бо вони
потемнiють.
Тiсто на бiсквiт треба збивати тiльки вручну,
великим вiничком. Тодi воно пiсля випiкання матиме щiльнiшу
консистенцiю.
Можна готувати бiсквiт так: спершу спекти один корж iз
п'яти яєць i розрiзати його навпiл, а потiм спекти другий -- i також
розрiзати.
Форму для його випiкання змастити тонким шаром вершкового
маргарину. Мукою не посипати -- вiд цього погiршиться смак випiчки.
Братись до приготування тiстечок краще на наступний день пiсля
випiкання бiсквiту.

Оксана
12.04.2011, 09:30
Морозиво

1 лiтр вершкiв (33%);

1 банка згущеного молока;

1 -- 2 лимони.

Приготування:

Крок 1. Iз лимонiв вичавити сiк.

Крок 2. Вершки збити мiксером до загустiння. Щойно почнуть
гуснути -- збивання припинити, це дуже важливий момент (!).

Крок 3. До збитих вершкiв влити згущеного молока i легко вимiшати
на однорiдну масу.

Крок 4. До маси влити лимонного соку i ще раз ретельно вимiшати.

Крок 5. Готову масу вилити в посудину, в якiй можна заморожувати.
Поставити в морозилку. Через двi години вийняти i перемiшати морозиво
вiничком. Знову поставити в морозилку до цiлковитого замерзання
(бiльше не перемiшувати!), приблизно на 8 -- 10 годин.

Секрет
---------------------

//Для приготування цього морозива не варто використовувати
нежирнi вершки, бо вiдчуватимете лiд.

Оксана
04.05.2011, 20:00
Не соромимось, ділимось рецептами смаколиків :)

galyna2104
22.08.2011, 13:00
я ото саме вчора вчергове "бадяжи" свою улюблену піцу.
рецепт простий до неможливості, зате дуже смачний. може кому знадобиться)

беремо на дві великі піци пакетик кефіру 450г. 1 яйце, дрібку соди, дрібку солі і муки так, щоб було таке як густа сметана.
дечки (2 шт.) вимащуєм олією чи маргарином але так щоб не забагато жирне. і виливаєм тісто. ставим у духовку вже теплу і печемо 15 хв. за той час всі інгредієнти нарізаєм (гриби ковбаску болгарський перець помідори і т д) тоді витягуєм тісто з духовки не викидаючи з дечки. змашуєм кетчупом і майонезом (сумішшю) а тоді зверху все шо душа забажає. зверху треба затерти сиром твердим і в духовку. не забудьте начинку трошки підсолити, щоб було ще смачніше. можна також кинути зелень. З начинкою піца має бути в духовці 10-12 хв. і готова.
СМАЧНОГО!

Оксана
22.08.2011, 18:30
;)galyna2104, а фото є?

galyna2104
23.08.2011, 09:14
ой не встигла зробити... захавали бігом поки гаряча.... Ящо муж не доїсть ковбасу, нині спечу ще одну і пофотаю....)))

galyna2104
06.09.2011, 13:58
А ось фото мої піци )))
http://s43.radikal.ru/i102/1202/bd/fa97b4aa26b4.jpg

Олена
11.09.2011, 08:04
Ой, смачнюща яка!!!! :)