PDA

Перегляд повної версії : Жіночі комплекси,як їх позбутися? (Найцікавіші думки надруковано у журналі "Жіночий порадник" 6 (64) ЛИПЕНЬ 2012 року)

@erika@
10.02.2012, 11:23
Привіт всім! У мене така прблема : я дуже комплексую через свою зовнішність.Через це моє сімейне життя завжди під загрозою. Я розумію,дивлячись у дзеркало,що справді я уродіна.І від цього не хочеться жити.Так,я вже не молоденька,маю чоловіка,дітей. Чоловік часто свариться через ці комплекси ,каже що я нормальна,але я прсто знаю,що він мене не любить,тому йому всерівно як я виглядаю. Я його дуже люблю,тому мені шкода,що в нього така негарна дружина.Мені незручно,що з нього сміються друзі через мене.Коли я йду з ним,а йде його хтось знайомий,який мене ще не знає,я швидко переходжу на інший бік дороги,ніби я не з ним,а інколи прошу його сказати,що це просто сестра дружини,або сусідка. Я вже живу з цим багато років.Ви навіть не уявляєте,як це важко. Я перечитала багато літератури,всі кажуть,що треба просто себе любити,а я себе ненавиджу.Мені противно дивитися на себе в дзеркало. Коли їду в маршрутці,чую насмішки мужчин.Через це у мене весь час депресія. Я компенсую все їжею,особливо солодким.Тепер до цього всьго стала коровою.Чоловік злиться,що не може запросити когось зі своїх друзів по-роботі в гості,бо я не хочу,щоб вони мене бачили. Ходити в якісь салони краси,пробувати щось робити--це все дуже дорого,я не можу собі дозволити.Тай навряд чи мені щось допоможе.:( Жити не хочеться. Живу тільки заради дітей. Допоможіть порадою.

Роксолана
10.02.2012, 17:58
Привіт @erika@! У мене до тебе запитання: а до весілля в тебе теж був цей комплекс? Думаю, що ні. Адже тоді б ти не вийшла заміж. Правда? Хочу нагадати тобі давню народну мудрість -- негарних жінок не буває! Я теж через це пройшла. Але ще тоді, коли була дуже молода. Припускаю, можливо, в твоєму житті трапився якийсь прикрий інцидент, який призвів до цього. Так, книжки правду кажуть: треба спершу полюбити себе аби тебе полюбив світ. І дарма ти вважаєш, що аби виглядати гарно потрібні шалені гроші на салон краси. Я приміром, ніколи в житті ще не робила манікюру в салоні. Завжди роблю його сама. Раз на два місяці йду у перукарню аби просто підрівняти кінчики. У мене довге волосся, а вчора моя дитина прийшовши зі школи зробила мені комплімент: мамо ти така гарна і в тебе єдиної зі всіх мам довге волосся, і ти виглядаєш молодою. Я щодня усміхаюсь, хоча теж бувають проблеми чи поганий настрій. Але я навчилась не показувати цього. Відтак щодня чую компліменти від чоловіка. Раджу тобі, @erika@, взятись за себе. Аби не бути коровою я просто не їм після шостої. Ніколи не сиділа ні на яких дієтах. Раджу тобі просто почати з фільмів, ну хоча б старий радянський "Службовий роман" пам ятаєш? Або подивись нову сучасну версію цього фільму. Як негарна жінка стає красунею. Тебе кохає чоловік, люблять діти. Хіба цього не достатньо аби і ти себе полюбила? Тримайся! Ти зможеш це зробити!

@erika@
10.02.2012, 20:17
Дорога Роксолано.Я вдячна що ти відгукнулася на мій лист.Але скільки раз я пробувала змінити до себе ставлення,ну не можу я себе полюбити.Ненавиджу все у собі - від ніг до голови.Мені здається,що це ще десь з дитинства в мені закладено.Я завжди була некрасивою.Я це прекрасно розуміла в школі.Потім я була самою гіршою серед своїх подруг.Але,парадокс в тому,що я сама перша з них вийшла заміж.Я завжди питаю свого чоловіка : "Ну як ти захотів одружитися на такій уродині". Він покрутить пальцем біля виска і вже не відповідає нічого. Але мені від цього не легше.Я завжди чекаю чогось гіршого.Якщо має щось трапитися,то обов"язково погане.І з цим дуже важко жити.Я знаю,що багато мене незрозуміють,читаючи листа,але це правда.Я дуже втомилася від такого життя.Голова пухне від усіх цих думок.Скільки раз я пробувала змінитися,не думати про погане,а воно само в голову лізе і неможу від цього втекти.Це вже діагноз.

Олена
11.02.2012, 17:02
Десь я читала, що негарних жінок чоловіки собі вибирають з тим розрахунком, що така жінка його не зрадить. Бо ж хто її схоче? Це одна сторона @erika@.
Друга ж полягає в тому, що наше життя таке, якими є наші думки. Хороші притягають хороше, погані - погане. І це правда. Як приклад наведу свою маму: вона старша жінка, і не любить користуватися банкоматом. Так і каже, боюсь, що він мою картку з"їсть. Так ось щойно вона захоче зняти гроші з картки, банкомат ту картку "проковтує". І вона знову і знову кляне той банкомат. А інші беруть гроші і нічого. Так ось @erika@, в твоєму житті так само. Прокидаєшся з поганими думками і поганий настрій маєш. А ти щоранку спробуй казати привіт красунечко, своєму відображенню у джеркалі. Хоча б подумки. Це ж не важко.

Весна
11.02.2012, 17:09
Не родись красивою, а родись щасливою! @erika@ тішся, що маєш чоловіка, дітей. Є такі жінки, які і того не мають. А краса минуща. І до речі, у старості, ті, жінки, які були красунями стають найпотворнішими бабцями. А ті, хто замолоду був не дуже гарною, навпаки стають гарнішими. Придивись до тих кого знаєш і побачиш, що я права.

@erika@
11.02.2012, 20:55
Дівчата,дякую вам за поради.Буду старатися,хоча б заради дітей.

Мавка
12.02.2012, 11:08
@erika@ щось я не дуже зрозуміла... звідки ти знаєш, що його друзі з тебе сміються? Це було при тобі, чи чоловік розповів? Я теж щодня їжджу у маршрутці і, повір мені насміхатись у маршрутці можуть лише пияки, або кончені мужики. Я приміром, на таких навіть уваги не звертаю. Для мене вони не те що не мужики, взагалі не люди. Якщо ж твій чоловік тебе задіває таким чином, вказуючи, що ти уродіна, то так він компенсує свою невпевненість. Це у нього комплекси, а не в тебе. Таким чином він формує їх в тебе, а себе возвеличує в своїх очах і твоїх теж. Твій чоловік, що? Аж такий красавець? Ніколи не повірю. У мене є подруга, якій теж дістався подібний екземпляр. Так ось її чоловік забороняє їй користуватись косметикою, купувати новий одяг. Купив раз їй дублянку. САМ. її не спитавши, що їй подобається. І що приніс, а вона її лише по неділях до церкви вдягає, а так висить і ненавидить вона цю річ. Він так їй промив мозок, що косметика це зайві витрати, що вона вже нічого і не прагне. У неї в очах вічний сум. Мають вони двох хлопців і що найстрашніше, її діти бачачи все це також будуть вважати, що жінці нічого не потрібно. Я тобі скажу так: кожна жінка повинна мати час для себе, аби потім поважати себе.

@erika@
12.02.2012, 16:16
Мавко,ти напевно трохи нетак мене зрозуміла.Справа в тому що чоловік мені ніколи не казав,навіть не намікав,що я уродіна.Я сама про себе такої думки,томущо я бачу себе у дзеркалі.Він навпаки мене все переконує в протилежному,ніколи мені нівчому не відмовляє(на рахунок купити косметику,чи одяг) Але я зациклена на тому,що мені ніяка косметика не допоможе. Я просто така від природи і нічого не зміниш.Тому я і написала в цій темі повідомлення,бо хотіла знати,може хтось у такій же ситуації,а може хтось навчить мене любити себе такою,яка я є.(ось написала це,а всерівно невірю,що таке може бути,що я змінюся.Але буду старатися.):(

Bogema
12.02.2012, 20:04
в мене схожий комплекс, я також вважаю себе некрасивою,але знаєте що мені піднімає настрій? на вулицях я помічаю частіше самотніх красунь із очима мисливця,а дівчата так би мовити із "сірої маси" зазвчиай у парі! тому як вище вже написано,цінуйте те,що ви комусь потрібні, вас люблять діти, вас любить чоловік (по-іншому і не може бути!). я не писатиму полюбіть себе,бо сама себе ніяк полюбити не можу,але постійно думаю от якби я пішла в тренажерний зал,зайнялась своїм тілом тоді я себе полюбила б. може і у вас так,може вам варто змінити бодай зачіску і ви одразу на себе глянете з іншого кута? за зміною зачіски і колір волосся,а там вже до ідеалу буде рукою подати :) я у вас вірю, зовнішність для того нам дана, щоб її удосконалювати, а не упускати руки.

@erika@
13.02.2012, 13:21
Дякую,що ви зі мною,дівчата.

Емі
13.02.2012, 17:11
Правильно Bogema, кажеш. У мене на роботі є жінка, теж не красуня. І ростом навіть до півтора метра не дотягує і фігура непропорційна і на лиці некрасива. І ніколи я її небачила із зачіскою. Навпаки голова брудна й нечесана може бути. Особливо в кінці тижня. Але вона має трьох дітей, чоловіка, який її кохає. Він до речі теж не красунчик. Трохи вищий за неї. Але бачили б ви, дівчата, як вона вміє жартувати. Як вона вміє розрадити в біді, підтримати. Кому добре слово скаже, кому щось порадить. А скільки анекдотів знає! Коли вперше її побачила, то подумала, Господи, в такої жінки напевно купа комплексів. А ні! Вона навіть і не знає, що це таке. Так що, @erika@, не зовнішність головне, а те, що в середині. Тобі просто треба взяти себе в руки. Спробуй подивитись на себе зі сторони. Уяви що ти успішна, весела, гарна жінка. А коли уявиш, тримайся щодня цієї думки. Вже за кілька днів побачиш, як твоє світосприйняття почне змінюватись.

@erika@
13.02.2012, 18:05
Ну до немитої голови в мене звичайно не доходить.Я слідкую за собою. а в дзеркало дивлюся-і ненавиджу.Як то кажуть" ні кожі ні рожі". Заздрю тим жінкам,які немають комплексів.З цим відчуттям дуже важко жити.Є дні,коли настроюю себе на те,що я нормальна,що є безліч таких людей як я,але це буває недовго,Таке враження що десь там у мене в голові щось мені шепче-ти страшна. Ну я незнаю,як це пояснити.

Zik
20.02.2012, 18:05
@erika@, як в черговий раз "щось" прошепоче тобі що ти страшна. Скажи йому: сама ти страшна, замовкни! Спробуй, а потім скажеш, що відчула :)

@erika@
20.02.2012, 19:43
Ага,попробую =)

Андрій
24.02.2012, 20:37
Ми чоловіки любимо розкутих і веселих жінок. Більшість не переймається тим що жіночка повненька. Головне не це, а те, як жінка себе подає. Сподіваюсь, що хоч у ліжку комплексів ви не маєте :)

@erika@
25.02.2012, 10:01
Одна справа,як тільки повненька, а ви додайте до цього страшненька. Звичайно,я дуже рідко почуваю себе весело і розкуто. Бо постійно думаю про те,що погано виглядаю.І це недає мені вільно почуватися у якомусь товаристві.

Bogema
25.02.2012, 11:24
я з Андрієм цілком згідна, чоловіків вабить харизма жінки. Сіреньку, залякану, скромну ніхто й не помітить, а от розкуту, яка вразі чого і за себе постояти може, таких поважають. @erika@, ви писали що часом чули насмішки зі сторони чоловіків на вулиці, коли ще раз таке почуєте просто дайте відповідь, не потрібно лаятись чи зразу посилати, але можна красиво відсмалити і вони швидко прикриють роти. є гарний вислів в українській літературі "не жінка, а серце з перцем" :) іншими словами богиня, але ж яка стервозна. Для своїх коханих і близьких будьте богинею, а для тих, хто хоче образити вас покажіть свої "нігтики і зубки".

Men
25.02.2012, 16:10
Одна справа,як тільки повненька, а ви додайте до цього страшненька
...ну світло можна вимкнути і увімкнути фантазію

@erika@
25.02.2012, 17:10
Ми так і робим!

anet
26.02.2012, 22:29
На колір і смак -- товариш не всяк! Одним подобаються блондинки, іншим чорненькі. Одні люблять худих, а інші грубих. Якщо ви собі не подобаєтеся, то чому постійно переконувати всіх навколо, що ви негарна чи уродка???? Якщо є чоловік, то мабуть він вас любить такою як ви є! Ви не думали, що саме така ваша зовнішність є для нього ідеалом краси?

Оксанка
28.02.2012, 18:53
Повірте, якщо чоловік вибрав вас за дружину і матір своїх дітей, значить ви для нього найкраща, і не смійте постійно переконувати його, що ви негарна. Полюбіть себе такою, якою ви є. Тому, що в кожній жінці є щось особливе, неповторне, чого немає в іншій. Багато красунь, залишаються самотніми! А у вас чоловік, діти, сім"я. Полюбіть себе, і побачите, що все зміниться.

Алена
29.02.2012, 17:42
@erika@, скажу Вам чесно - прочитавши про Ваші проблеми, на хвилину втратила мову. Я ні в якому разі не хотіла би Вас образити, але те, що Ви робите зі своїм життям, просто не вкладається в жодні рамки. Ви методично день за днем його руйнуєте, відштовхуєте від себе чоловіка, а з часом це може віддзеркалитися і на Ваших дітях. Я не вірю в те, що Ви аж так огидно виглядаєте, як думаєте. Якби це було правдою, то Ви ніколи не мали б чоловіка та дітей. І у мене виникли сумніви щодо того, що Ви дійсно кохаєте чоловіка. Неможливо кохати людину і постійно псувати їй настрій та життя своїми надуманими проблемами.
Правда, цілком можливо, що тут ми маємо проблему з надто заниженою самооцінкою. Тож в цьому разі допомогти Вам може хороший психолог. І не лякайтеся цієї пропозиції. В цьому абсолютно немає нічого ганебного. Просто буває так, що людина не здатна самотужки вирішити певні свої проблеми, а психолог допоможе Вам розібратися в собі і зрозуміти, звідки ця проблема взагалі з’явилася та перебороти її.
Я щиро вірю в те, що Ви нарешті спробуєте змінити своє життя, життя близьких Вам людей в кращу сторону. Бажаю Вам на цьому шляху сил та натхнення. Нехай Вам щастить!

@erika@
02.03.2012, 09:15
Алена, в мене справді все відбувається так, як ви пишете. З одного боку я розумію, що руйную своє життя і життя чоловіка своїми проблемами,відштовхуючи його від себе. Але це не тому,що я його не кохаю. Навпаки, я занадто сильно його люблю і мені соромно за те, що поряд з ним я.Адже кожен мужчина хоче бачити поруч красиву жінку, з якою не соромно вийти в люди. Чоловік теж постійно твердить,що в мене надто занижена самооцінка,що я надумую собі всі ці комплекси. Йому врешті решт колись це надоїсть. Інколи я беру себе в руки,стараюся незачіпати цієї болючої для мене теми, але це ненадовго.Я зриваюся.дивлячись на себе в дзеркало. Мені справді потрібен психолг.

Nadiya
04.03.2012, 15:28
@erika@- скажіть будь-ласка ви хоч трошечки красивіші за шимпанзе. Я впевнена ,що набагато, бо якби ні то не переписувалися б з нами , а сиділи у клітці разом з іншими тваринами. Кожна людина красива на стільки- на скільки вона себе вважає. Скажіть ви колись читали казку про гидке каченя? А дивилися серіал "Не родися красивою" В ньому якраз і є відповідь, Що не лишень за красу можна полюбити!!!!!! Я не розумію ви своїм скигленням, що ви уродина кого хочете переконати - чоловіка,дітей,друзів, перехожих, чи самі себе? Чоловік ні разу вам про це не казав. для дітей ви завжди будете найріднішою і найкращою мамою.Рідні і друзі від вас не відцуралися.А перехожі так і залишаються просто перехожими, і їхня думка для вас хай залишається чужою. Так що з сьогоднішнього дня я щоб не бачила ні одного похмурого повідомлення. Навчіться любити самі себе, за вас цього ніхто не зробить.І щоб ніяких я не можу, в мене не виходить, чи щось в тому роді. Ви сильна жінка. У вас усе є для щастя(чоловік, діти).Так чому не жити і насолоджуватися щастям,а обов"язково треба шукати якісь комплекси, якісь свої не-достатки.Зосередьтися краще на своїх достойностях. А красуню із себе можна зробити, тільки треба бажання. Почніть любити себе із самих менших частин. Зробіть гарний манікюр, і кожного дня милуйтеся" які в мене красиві і доглянуті нігті". Купіть якусь дрібничку(колечко,браслет, заколку чи щось в тому роді) і милуйтеся як вона вам пасує, яка гарна річ. але це треба робити із задоволенням а не з поспіхом, купляти не що попало, а що до душі прилягло. Як відчуєте і переконаєте себе, що вам подобається якась певна ваша частина, сміло переходьте до іншої,і не забувайте ніяких не можу не хочу. Взагалі викиньте слово " НЕ" з свого життя .Бо частка " не " несе у собі негатив. Тоді у вас залишиться сам позитив ( не гарна- гарна; не красива - красива; не розумне - розумна. ) І якщо бачите якийсь недолік виправляйте його . Не кажіть:- які не гарні губи, а краще:-як би їх виразити, якою помадою краще на малювати, щоб додати чи приховати пухлість, товщину розмір і т.д. І якщо і це вам не допомагає( а повинно помогти-перевірено людьми-Тільки не треба здаватися заради себе, дітей чоловіка) то повикидайте усі дзеркало з хати, якщо ж вони вас так роздражають ;) ). Адже ви кохаєте свого чоловіка і хочете щоб коло нього була красуня, то станьте нею, через усі не хочу і не можу. У вас усе вийде, постарайтеся, ми вас завжди підтримаємо. Удачі У боротьбі із своїм " Я " і тільки гучних перемог.!!!!!!:mad:

@erika@
04.03.2012, 17:16
Nadiya,я буду дуже дуже старатися.Дякую Вам.!!!

Просто Я
27.05.2012, 14:34
Я колись давно комплексувала на пляжі. Усі навколо в купальниках, загоряють купаються, а я по вуха у парео замотувалася. Я навіть у морі в парео купалася!!!! Тепер як згадую смішно до сліз :) Я після пологів погладшала, ну і соромилась, свого живота, сідниці, ніг, грудей. Навіть підтримка мого чоловіка мене не заспокоювала. Навпаки, мені здавалося, що він мене не заспокоює, а навпаки глузує з мене :). І так тривало доти, доки я на пляжі не побачила справді страшенно велику жіночку. Яка не дивлячись на свій вигляд напевно взагалі не знала, що таке комплекси. Так ось, саме її поведінка і підказала мені, що усі мої переживання і комплекси надумані. Головне вчасно це зрозуміти і просто тішитись життям. Відтоді я на пляжі парео не одягаю. Бажаю і тобі @erika@ це зрозуміти :)

Олена
27.05.2012, 18:38
Раз мова зайшла про минулі комплекси, розкажу про себе. Я десь в років 38 "зрозуміла" що старію.... не смійтеся :) Щодня вишукувала на лиці нові зморшки, ходила пригнічена, всім невоволена. Поки одного дня моя подруга не сказала мені, що я стала схожа на нудну бабцю. Яка бабця, обурилась я. Мені 38! Я ще дуже молода! І назло їй, а може і собі оновила гардероб. Куди і подівся мій комплекс! Цей метод раджу всім!

Роксолана
28.05.2012, 06:45
Ми чоловіки любимо розкутих і веселих жінок. Більшість не переймається тим що жіночка повненька. Головне не це, а те, як жінка себе подає. Сподіваюсь, що хоч у ліжку комплексів ви не маєте :)

Ну ось! А я про що казала?! ;)

Юльчик
03.06.2012, 07:51
Комплекси є у всіх. Головне вміти не показати іншим, що вони в тебе є :) Але в усьому звичайно має бути розумна межа. Напиклад маю сусідку. Бабульці вже за шістдесят, а вона одягається як молода дівчина. Комплекс? Так. Не хоче старіти це зрозуміло. Але вислів жінці стільки років на скільки вона почувається тут чомусь не спрацьовує. У всьому потрібно знати міру і в комплексах також ;) Особисто я комплексувала, коли заходила в ресторан. У першу мить здається, що на тебе одразу всі дивляться :), але я знайшла метод який мені допоміг. Я просто сідала за столик у центрі ресторану. І думаєте всі на мене дивлилися? ні! Сидячи у центрі я бачила, як інші люди мали ще більші комплекси і зайшовши намагалися сховатися за столиком у закутку або попід стінкою :) Хто має подібний комплекс спробуйте і переконайтесь ;)

Ірина
03.06.2012, 09:28
Комплекси є у всіх. Головне вміти не показати іншим, що вони в тебе є

а в мене така ситуація, я навіть не знаю чи можна це назвати комплексом, коротше з недавніх пір я стала за собою помічати що не хочу на роботі розповідати про особисті речі. Ну знаєте, як це буває в офісі розмови про чоловіків, дітей і т. д. Я просто помітила, що мене починають напрягати такі речі, коли пів дня можуть обговорювати мою нову спідничку чи мій новий телефон. Мій чоловік добре заробляє, але я намагаюсь не показувати цього перед колегами. Невже це комплекс боятися вроків і заздрості?

Bogema
03.06.2012, 12:08
. Невже це комплекс боятися вроків і заздрості?

На мою думку це не комплекс, а розумна обережність. Ніхто не хоче щоб його обговорювали, а тихцем заздрили. Це ваше приватне життя і нікого не повинно стосуватись скільки заробляє ваш чоловік і що ви купуєте на ті гроші. А щоб колег не ображати, просто утаємничуйте своє життя словами "Та, колись розповім", або "От банк вирішили пограбувати" ;) з гумором і з часом вони вже не обговорюватимуть ваші речі, бо все одно нічого не дізнаються, а це вже скучно, тому знайдуть собі інший обєкт.

Ірина
04.06.2012, 07:23
Дякую Bogema :) так, я пробувала такий варіант, з деякими колегами (особливо настирними) навіть звела спілкування до мінімуму.

Ліла
10.06.2012, 13:00
Ой, а я згадала, як колись, ще коли ми з чоловіком зустрічались, вирішили поїхати на озеро відпочити. Все було супер до того моменту, коли я усвідомила, що він вперше побачить мене в купальнику у білий день! До того він мене бачив, але ж у ліжку, вночі, а тут під палаючим сонцем! Як я комплексувала, словами не передати, але все минулося, коли на березі побачила інших жінок. Тоді зрозуміла, що я нічого так виглядаю.

Kaluna
10.06.2012, 13:07
Я на пляжі завжди комплексую через маленькі груди. Ну ви ж знаєте, який би твій чоловік не був найкращим, а на пляжі не на тебе, а на цицькастих жінок дивиться. А я від того ще більше починаю комплексувати, дратуюсь, а потім сварка через якусь дрібницю...

milka
10.06.2012, 13:14
Kaluna, якщо у вас маленькі груди, виберіть купальник із чашечками й ефектом «пуш-ап», це зорово збільшить груди. Усе просто. Літо така чудова пора, що шкода марнувати її на якість комплекси.

milka
10.06.2012, 13:26
Чотири роки тому ми з чоловіком відпочивали на морі. Якось так сталося, що наші сусіди з навколишніх будиночків роз'їхалися і ми на пару днів залишись самі на території. І тут у мене виникло запитання: якщо навколо нікого немає, навіщо мені купальник? Мій чоловік мене підтримав і ми пішли купатись у стилі "ню". Неймовірне блаженство. Словами не передати. Тож відтоді ми спеціально вибираємо віддалені куточки для відпочинку. Скажу більше, після цього і тараканів в голові поменшало.